- Frykter galoppen mer enn konkurrentene

Geir Vegard Gundersen har aldri sittet bak en striere hest enn Sinsen Lykke da han satt bom fast over mål i V75 sist lørdag. Ekvipasjen jakter revansje i V65-2 på Bjerke.

(Dagbladet.no): - Sinsen Lykke satt fast med alt igjen i V75-løpet sist lørdag på Momarken. Vi hadde vunnet med tretti meter om vi hadde fått åpning, sier Geir Vegard Gundersen til Dagbladet.no.

- Hun var så stri at jeg klarte ikke å bakke henne ut, fortsetter han om hoppa som er meget spesiell å kjøre.

- Hun kan være litt opp og ned i gemyttet, og i tillegg er hun ekstremt usikker. Men hun var mer stabil i løpet sist enn hun har vært tidligere.

- Men jeg har aldri sittet bak en striere hest i mål.

- Hun kan absolutt vinne, og må på bongen, råder han.

Jeg frykter galoppen mer enn konkurrentene, sier Gundersen.

Spikeldi har radet opp seirer og utviklet seg kraftig i år.

I V65-4 kan hun ta sin syvende seier for året.

SITTER IKKE FAST NÅ. Geir Vegard Gundersen sitter ikke fast med Sinsen Lykke denne gang. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SITTER IKKE FAST NÅ. Geir Vegard Gundersen sitter ikke fast med Sinsen Lykke denne gang. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Spikeldi traver kjempeløp hver gang. Førti meter tillegg er ikke enkelt, og det er mange å runde. Men hun har vært jevn og flink og kan klare det.

Min beste sjanse for dagen, sier Geir Vegard Gundersen.

Spennende norgesdebutant

One Way Ås er en spennende debutant med fine meritter fra Sverige. I V65-1 utfordrer han gode Langelidgutten.

- One Way Ås virker å være en hest med bra kapasitet. Han er behandlet etter den siste starten. Det kan bli tøft å slå Langelidgutten, men han skal regnes rett bak ham, sier Geir Vegard Gundersen.

Geir Vegards vurdering av sine øvrige oppsitt:

- San Soir (V65-3) var bra til seier fra tet på Leangen. Tet trives han egentlig ikke noe særlig i. Han har fått en liten pause etter det og virket helt grei i et hurtigarbeid på fredag, men han støter på gode hester. Trippelaktuell.

- Gourmet Lavec (V65-6) står iskaldt til i spor åtte. En premie som gjelder.

Ingen suksess for Malmins gullklump

Kristian Malmin kom hjem fra Italia mandag, men det ble ingen laurbær i spagettilandet. I kvalen til kommuneløpet var S.J. s Gold annen bak Torvald Palema. I finalen ble det helt feil da S.J.s Gold ble dratt bakover av en sluttkjørt Ro Lo som fikk oppgaven som hare for Ehlert-hestene.

- Jeg valgte å slippe da Ro Lo kom farende. Den italienske kusken bare kjørte på og ga seg ikke. Først hadde jeg ikke tenkt å slippe, men jeg ville ikke være med på hardkjøret. 200 meter etter var imidlertid Ro Lo iskald og vi ble dratt sist. S.J.s Gold er stor i aksjonen og falt litt ut av travet på den harde banen. Han galopperte dessuten på oppløpet. Nå er han på vei hjem, og vi pakker ham inn for vinteren. Vi kan prøve oss igjen neste år, og kanskje blir det en Frankrike-tur også. Jeg tenker på hestens beste, og vil at han skal vare noen år, sier Kristian Malmin om sin gullklump. Det blir nok en stund til Kristian spiser spagetti igjen.

Onsdag sitter han igjen opp bak Langelidgutten i V65-1. Varenne-sønnen har gjort det meste riktig så langt.

- Han har tatt løpet forrige onsdag fint. Han møter bedre hester etter hvert, men har utviklet seg bra og har mer inne. Det er en hest som kan nå langt. Fra bakspor må det klaffe litt, men han er både sterk og speedig, og jeg tror på en god seierssjanse igjen etter det han har vist, sier Kristian Malmin til Dagbladet.no.

Kristians vurdering av øvrige oppsitt:

- Re Mai (1.løp) kjørte jeg nest sist. Hun travet fint mellom galoppene, og kan få en fin premie.

- Voje Nido (V65-5) er en hyggelig hest som er aktuell på gardering.

- Capital Queen (8.løp) er vel neppe mer enn premieaktuell.

SEIERSSUGEN ETTER ITALIAFLOPP. Kristian Malmin er ekstra sugen på seier med Langelidgutten etter fiaskoen i Italia.