EKEBERGSLETTA SØNDAG FORMIDDAG:  Slik er forholdene ved kampstart for de mer enn 4 000 kampene i Norway Cup denne uka. Arrangøren har en kriseplasn. FOTO: HALVOR SOLHJEM NJERVE/DAGBLADET.
EKEBERGSLETTA SØNDAG FORMIDDAG: Slik er forholdene ved kampstart for de mer enn 4 000 kampene i Norway Cup denne uka. Arrangøren har en kriseplasn. FOTO: HALVOR SOLHJEM NJERVE/DAGBLADET.Vis mer

Frykter gjørme - kriseplan med 56 kunstgrassbaner

Norway Cup i gang.

Følg @dagbladet.no på Instagram og Snapchat og få de siste oppdateringene fra Norway Cup!

Regnet bøtter ned og det er ventet stor mengder nedbør på Østlandet utover dagen.

Det kan skape store problemer for verdens største fotballturnering, Norway Cup, som åpner i formiddag.

Her finner du alt om værutsiktene for dagen og neste uke.

Allerede lørdag kveld åpnet himmelens sluser seg over hovedstaden.  Regnet skal hølje ned mesteparten av dagen og avtar ikke før ut mot kvelden, ifølge værvarslingstjenesten Yr.

Dermed er det trolig duket for en real gjørmefest, frykter leder Frode Kyvåg.

56 krisebaner
- I verste fall må vi ut på krisebaneopplegget vårt, som betyr ut på 56 kunstgressbaner rundt omkring i Oslo. I beste fall kan det hende vi kan starte som planlagt, eller det kan komme en mellomløsning der vi må utsette det i noen timer. Det tar vi som det kommer, sier han til NRK.

Meteorologisk institutt sendte fredag ut OBS-varsel for fire østlandsfylker for helga, fordi det var ventet svært mye regn lørdag og søndag.

Allerede rundt klokka 08 søndag morgen meldte instituttet at Øsaker i Sarpsborg hadde fått 19 millimeter regn i løpet av to timer og at mer var i vente.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram