Frykter hardkjøret

Selv i kampen om et blankt trofé må Arsenal-manager Arsène Wenger spare stjernespillerne.

LONDON (Dagbladet): - Ta en titt på kampprogrammet, så skjønner du hvorfor, sier Wenger.

Arsenal er det eneste engelske topplaget som fortsatt er med i alle turneringer. En bragd, men det sliter på spillerne, mener Arsène Wenger.

Når mannskapet hans skal spille semifinale i ligacupen borte mot Middlesbrough i kveld, vil toppscorer Thierry Henry følge kampen på TV hjemme i London.

Reyes fra start?

- Det var en hard kamp mot Manchester City, så jeg må se litt på hvem som trenger hvile. Vi har mange viktige kamper framover, sier Wenger.

Derfor passer det Arsenal godt at kveldens kamp ble utsatt ei uke. I kveld kan de nemlig mønstre nyinnkjøpte Jose Reyes på Riverside Stadium. Vel å merke dersom klubben ikke får beskjed fra FIFA om at den spanske spissen må sone en kamp utestengelse på grunn av gule kort som han har pådratt seg i den spanske ligaen.

- Vi har ikke hørt noe om at han ikke kan dra, så vi satser på at han spiller. Kampprogrammet er jo den åpenbare grunnen til at man ønsker å ha flere solide spillere å velge i, sier Wenger.

Vinterferie

Også Manchester United og Chelsea har et tøft program i februar med viktige kamper i både FA-cupen og Champions League. De fleste stjernene er også opptatt med landskamper 18. februar.

Derfor sparer også Alex Ferguson og Claudio Ranieri sitt beste mannskap når de kan, for eksempel mot antatt dårligere motstand i cupen.

Landslagstrener Sven-Göran Eriksson har fått med seg styreformennene i alle Premier League-klubbene på et forslag om to ukers vinterferie.

Han tror dette vil tjene både klubbene og spillerne. Vinterferien vil bli lagt til januar da banene og været er på sitt dårligste.

Eriksson mener en slik ferie kan hjelpe spillerne til å lade opp batteriene til de siste fem månedene av sesongen. Forsøket kan bli en realitet fra og med neste sesong.

- Landslagstreneren presenterte en løsning som virket positiv, og som vi er villige til å prøve dersom vi får ordnet det praktisk, sier en talsmann for Premier League.

Semifinalen i ligacupen spilles best av to kamper. Middlesbrough leder 1-0 over Arsenal før kveldens oppgjør. Vinneren møter Bolton i finalen.

TØFF MATCH: Det ble en tøff batalje for Thierry Henry mot Manchester City søndag. Derfor spares han i kveldens ligacupsemifinale mot Middlesbrough. Men den nyinnkjøpte spissen Jose Reyes (t.v.), som debuterte for Arsenal søndag, får trolig sjansen fra start.