Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter Herlovsen får dommerne på nakken

17-åringen mener kvinnelige dommere er elendige.

(Dagbladet.no) I dagens Dagbladet tar Kolbotns og landslagets Isabell Herlovsen (17) et voldsomt oppgjør med de kvinnelige dommerne i Toppserien.

Lørdag ble hun utvist i en seriekamp mot Klepp for å ha sjikanert dommeren.

Herlovesen føler at den aktuelle dommeren, Ann-Helene Rosenberg Østervold, er ute etter henne - og mener samtidig at nivået på dommerstanden i Toppserien er under enhver kritikk.

- De kvinnelige dommerne gjør altfor mange feil. Blant annet dømmes det altfor lett frispark. Nivået på flere av dommerne er svært dårlig, sier hun til Dagbladet.

Dommerne snakker...

Lagvenninne Solveig Gulbrandsen synes Herlovsen er tøff som sier meningen sin. Men frykter at 17-åringen bare gjør vondt verre for seg selv.

- Hun får nok ikke noen flere dommervenner av dette. Det er lov å ha meninger, og hun er tøff som sier det, men jeg tviler på om det lønner seg.

- Tror du virkelig dommerne lar dette påvirke seg?

LANDSLAGSSJEFEN UENIG: 17-årige Herlovsen slakter kvaliteten på kvinnelige dommeren i toppserien. Landslagssjef Bjarne Berntsen er helt uenig. Foto: Scanpix
LANDSLAGSSJEFEN UENIG: 17-årige Herlovsen slakter kvaliteten på kvinnelige dommeren i toppserien. Landslagssjef Bjarne Berntsen er helt uenig. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg vet at det er lett å ha et ekstra øye på folk som stikker hodet fram. Jeg håper de er profesjonelle nok til å vite at dette bare er en kommentar. Men dommerne snakker seg imellom om hvordan spillerne er, og blir oppmerksomme på deg.

- Har du selv opplevd at dommere er etter deg?

- Det kan ha føltes sånn noen ganger. Det har skjedd at dommere har kommet bort til meg og sagt at de følger med på hva jeg gjør, sier Gulbrandsen til Dagbladet.no.

Ikke enig med venninnen

Gulbransen er for tiden satt ut av spill, og blir mamma om en måneds tid. Hun er imidlertid ikke helt enig med Herlovsen i at de kvinnelige dommerne er så dårlige.

- Nivået på dem er blitt veldig mye bedre, selv om alle fortsatt har noe å gå på. Men ofte er det ikke hoveddommerne som er problemet. Det er gjerne når man bruke lokale assistentdommerne det blir misnøye. De er ikke av samme kaliber, sier hun.

Jentenes landslagssjef Bjarne Berntsen er heller ikke enig med sin unge juvel.

- Nei, mitt inntrykk er at de er bra, spesielt sammenlignet med sine internasjonale kolleger, sier han.

Frykter Herlovsen får dommerne på nakken

Straffes ikke

De eneste gangene NFF har straffet spillere, er når de har sådd tvil om dommernes integritet. Ifølge informasjonssjef Roger Solheim har ingen blitt straffet når de har satt spørsmålstegn ved kvaliteten på dommerne. Isabell Herlovsen trenger derfor ikke frykte en reaksjon fra forbundet.

- Vi kan ikke kontrollere slike utspill, og alle får ha sin mening. Men det kan være lurt av henne å ikke generalisere så mye, sier Solheim til Dagbladet.no.

Les mer i dagens Dagbladet: Herlovsen vil ikke ha kvinnelige dommere

HARDT UT: Isabell Herlovsen føler seg forfulgt av en dommer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling