Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter hevnaksjon

VIF-fansen raste da Aleksander Melgalvis forsøkte å plante et flagg på midtbanen i seiersrusen etter 3-0-kampen i sommer. Nå frykter Lillestrøm hevnaksjon fra VIF-fansen.

ELITESERIEN: Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis gikk etter kamp ut på midtbanen og prøvde å plante et LSK-flagg i gresset. Det falt i dårlig smak for Vålerenga-fansen, som stormet banen og var tydelig opprørte over brumunddølens stunt. Video: Eurosport Vis mer
  • Se LSK - VIF på Eurosport Norge lørdag kl. 16.

Vålerenga ønsket å gå inn i ferien med seier mot Lillestrøm i sommer, men Oslo-klubben, som da var store favoritter, gikk i stedet på et pinlig 0-3-tap mot erkerivalen.

I seiersrusen gjorde Aleksander Melgalvis vondt verre for dem med hjerte i Vålerenga da han forsøkte å plante et LSK-flagg på midtbanen.

Dette førte til at rasende VIF-fans stormet banen.

- Vi oppfordrer alle våre supportere til å ta med flagg til Åråsen i høst. Bruk dem fornuftig etter kampslutt ved seier, varslet Klanen, supportergruppa til Vålerenga, på Twitter etter kampen.

Nå - fem måneder seinere - frykter Lillestrøm hevnaksjoner fra bortefansen når de tar imot Vålerenga lørdag klokka 16.

- Vi ønsker ikke å kommentere for mye om dette, men vi gjør noen tiltak med tanke på de ryktene som går og trusselsituasjonen, sier Ronny Frilseth, sikkerhetsansvarlig i Lillestrøm, til Dagbladet.

Frykter banestorming

Frilseth ønsker ikke å gå inn spesifikt på hvilke tiltak det er snakk om.

- Hvilke rykter er det som går?

- Det er blant annet rykter om banestorming som hevnaksjon for det som skjedde i motsatt oppgjør, sier Frilseth.

Han understreker derimot at det trygt å dra på kamp, og råder supportere til å komme tidlig.

Politiet er orientert

Roger Pettersen, fungerende seksjonsleder for taktisk seksjon GDE Romeriket, sier til Dagbladet at de også er godt kjent med ryktene som verserer i forkant av kampen.

- Vi er godt kjent med rykter i forskjellige miljøer. Vi har blant annet hørt om banestorming av VIF-fansen. Vi forventer at alle bidrar til at det er fotballen som er i fokus, sier Pettersen.

Han sier at de er orientert om flagghendelsen, men at de ikke har vurdert kampen annerledes enn tidligere oppgjør mellom klubbene. De har vurdert forskjellige scenarioer.

- Begge klubbene inviterer til fotballfest, og det skal politiet verne om. Alle som ferdes til Lillestrøm - om det er for fotball eller noe annet - skal føle seg trygge, sier Pettersen, og legger til:

- Vi har et godt samarbeid med supporterne til begge klubbene, og de vet hvilke kjøreregler og forventninger vi har til dem.

Trøbbel mot Brann

Det oppsto bråk mellom supporterne da Lillestrøm tok imot Brann for snart to måneder siden. Da sa politiet at de kunne vært bedre bemannet før kampen.

- Vi er en lærende organisasjon, og vi ønsker selvfølgelig å gjøre ting annerledes denne helgen, sier Pettersen om Brann-kampen.

Han oppfordrer fans til å droppe bilen, hvis ikke må man påregne kø og omkjøring på grunn av andre arrangementer.

- Ellers ber vi fans om å følge supporterklubbenes opplegg. VIF-fansen kjører blant annet busser fra Intility til Åråsen, sier Pettersen.

Vålerenga i trøbbel

Lillestrøm vant oppgjøret på Intility Arena 0-3 etter to scoringer av Thomas Lehne Olsen og én av midtstopper Tobias Salquist.

- Først og fremst var det en god opplevelse at vi vant kampen. Det var en artig greie for fansen vår, så var det nok litt ydmykende for Vålerenga at vi vant 3-0 på deres hjemmebane. Det ble jo litt styr, men det er sånn som skjer, sier Melgalvis til NRK om flaggepisoden.

Vålerenga står med bare to seire på 16 kamper siden tapet mot LSK. Den forrige kom i begynnelsen av juli.

VIF-trener Ronny Deila, som karakteriserer Melgalvis' påfunn som «respektløst», sammenlikner lørdagens kamp med en cupfinale.

- Det er en som vil bli husket. Det er disse kampene som det er gøy å spille. Den perioden vi har vært i nå har vært tøff, men med seier på lørdag, vil det være som vi har vunnet cupfinalen, sier VIF-treneren til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media