Frykter hockey med silkehansker

Espen Knutsen ønskes velkommen tilbake til svensk ishockey med skyhøye forventninger, og nye regler som skal stoppe de tøffeste taklingene. Det første kan han leve med.

- I hockey skal det være mye kroppskontakt, sier Shampo. Neste uke starter den svenske eliteserien, og blågule hockey-dommere har fått nye bud å forholde seg til: De skal slå enda hardere ned på tøffe taklinger og ufint spill. Hensikten er å beskytte Espen Knutsen (86 kilo) og andre teknikere.

Men Shampo er skeptisk til de nye reglene. Han foretrekker muskel-spill.

- Nå blir det knapt noen kroppskontakt, og slik skal det ikke være i en sport som hockey. Jeg foretrekker en mellomting mellom de gamle og de nye reglene, sier Shampo til Dagbladet.

Real takling

Forrige helg fikk Shampo føle den kroppskontakten han vil ha i rinken. I kamp for Djurgården mot Södertälje ble han taklet realt mot vantet, og gikk i isen med hjernerystelse og vond rygg. Men seriestarten mot AIK neste torsdag er ikke i fare:

- Jeg fikk en skikkelig smell, men det gikk fort over.

Shampo burde være vant til tøft spill, etter et år i nord-amerikansk hockey. Og selv om oppholdet i Anaheim Mighty Ducks ikke ble det NHL-eventyret han hadde håpet på, blir han mottatt som en helt i svensk hockey.

Forventningene til Espen Knutsens comeback er store. Avisa Aftonbladet har vurdert samtlige spillere i årets eliteserie.

Og de kårer nordmannen til den beste - i sterk konkurranse med svenske, finske og tsjekkiske stjerner.

Smigrende

Avisa slår fast at «en artist är tillbaka i svensk hockey» og omtaler Shampo som «drömliraren» og en «pucktrollare». Eller for å si det på tilnærmet norsk; en magiker med pucken.

Flere blågule hockey-eksperter tror Shampo blir vinterens poengkonge.

- Det er selvsagt smigrende å bli verdsatt på denne måten. Så gjenstår det å se om de har rett, sier Espen.

Espen Knutsen vil ha det tøft på isen. Han liker ikke husmor-hockey.