Frykter hockey med silkehansker

Espen Knutsen ønskes velkommen tilbake til svensk ishockey med skyhøye forventninger, og nye regler som skal stoppe de tøffeste taklingene. Det første kan han leve med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- I hockey skal det være mye kroppskontakt, sier Shampo. Neste uke starter den svenske eliteserien, og blågule hockey-dommere har fått nye bud å forholde seg til: De skal slå enda hardere ned på tøffe taklinger og ufint spill. Hensikten er å beskytte Espen Knutsen (86 kilo) og andre teknikere.

Men Shampo er skeptisk til de nye reglene. Han foretrekker muskel-spill.

- Nå blir det knapt noen kroppskontakt, og slik skal det ikke være i en sport som hockey. Jeg foretrekker en mellomting mellom de gamle og de nye reglene, sier Shampo til Dagbladet.

Real takling

Forrige helg fikk Shampo føle den kroppskontakten han vil ha i rinken. I kamp for Djurgården mot Södertälje ble han taklet realt mot vantet, og gikk i isen med hjernerystelse og vond rygg. Men seriestarten mot AIK neste torsdag er ikke i fare:

- Jeg fikk en skikkelig smell, men det gikk fort over.

Shampo burde være vant til tøft spill, etter et år i nord-amerikansk hockey. Og selv om oppholdet i Anaheim Mighty Ducks ikke ble det NHL-eventyret han hadde håpet på, blir han mottatt som en helt i svensk hockey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer