Frykter høye ølpriser kan stoppe fotball-EM

Erik Thorstvedt om Norges sjanser.

ALKOSJOKK: Erik Thorstvedt er redd ølprisene vil spille en rolle før Uefa tildeler EM i fotball. 
Foto; Sara Johannessen / SCANPIX .
ALKOSJOKK: Erik Thorstvedt er redd ølprisene vil spille en rolle før Uefa tildeler EM i fotball. Foto; Sara Johannessen / SCANPIX .Vis mer

|||

Tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt frykter at de høye ølprisene her i landet kan ødelegge Norges sjanser til å bli EM-arrangør i fotball.

- De norske ølprisene er en stor utfordring, for å si det rett ut. Det konsumeres jo litt under disse mesterskapene, og de aller fleste som kommer er ikke veldig rike. De bruker også mange penger på selve reisen, sier Erik Thorstvedt til Stavanger Aftenblad.

Han sitter i den lokale EM-komiteen i Stavanger, og det er i den forbindelse han peker på at ølprisene er dramatisk mye dyrere i Norge enn i konkurrentland som Tyrkia, Italia og Frankrike. Dette er også aktuelle søkere for EM-sluttspillet i fotball i 2016.

Thorstvedt tror dette kan være en faktor som svekker det norske EM-kandidaturet.

- Jeg vet ikke hvordan dette organiseres, men det ville vært glimrende om ølprisene kunne blitt subsidiert på et eller annet vis, sier den gamle landslagskeeperen.

- Mener du seriøst at myndighetene bør gå inn og regulere prisene til et mesterskap?

- Jeg ikke hvordan, for eksempel, KrF ville reagert på dette, men for den gjengse EM-tilskuer er det skrekkelig dyrt med øl i Norge, sier Thorstvedt.

Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland mener derimot myndighetene bør la ølprisene ligge.

- Det er plusser og minuser med Norge, og ølprisene er en del av den nasjonale politikken, sier Sevland, som velger å tenke positivt.

- Vi har faktisk mye velsmakende øl i landet, også i Stavanger, sier Sevland til Stavanger Aftenblad.

Norge og Sverige har bestemt seg for å søke fotball-EM sammen i 2016.

(NTB)

 

 

DYR MORO: Thorstvedt tror det norske alkoholprisnivået er en faktor svekker Norges kandidatur. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
DYR MORO: Thorstvedt tror det norske alkoholprisnivået er en faktor svekker Norges kandidatur. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer