Frykter Huseklepp - ikke Brann

- De er ikke veldig gode.

• Følg Deportivo La Coruna - Brann direkte fra kl. 21!

(Dagbladet.no): For en drøy måned siden virket det nesten utenkelig at Brann kunne sende Deportivo La Coruna ut av Uefa-cupen.

Mens Brann tapte 1-3 mot Bodø/Glimt på Aspmyra, senket Deportivo mektige Real Madrid 2-1 på hjemmebane.

Det luktet ikke bare spansk plankekjøring - det luktet stygge sifre i tillegg.

Men totalt uberegnelige Brann kan aldri avskrives, for det var spanjolene som ble rundspilt på Brann Stadion for to uker siden. Og hvor absurd det enn ville virket på forhånd, hadde Mons Ivar Mjelde all grunn til å være skuffet med at det «bare» endte med 2-0-seier.

En kamp for Huseklepp

I kveld kan det bli en annen dans. For selv om spanjolene ikke akkurat framstår som en harmonisk gruppe sett utenfra, med interne stridigheter og mager poengfangst, er de vanligvis et ganske annet lag hjemme på Estadio de Riazor.

Det var tidligere Leeds-spiller Eirik Bakke alt om.

HUSEKLEPP HERJET MED DEPORTIVO: Bare scoringen manglet for Erik Huseklepp da Deportivo La Coruna ble slått 2-0 i Bergen for to uker siden. Foran returkampen i kveld er han mannen Deportivo-trener Miguel Angel Lotina advarer mest mot. Foto: SCANPIX
HUSEKLEPP HERJET MED DEPORTIVO: Bare scoringen manglet for Erik Huseklepp da Deportivo La Coruna ble slått 2-0 i Bergen for to uker siden. Foran returkampen i kveld er han mannen Deportivo-trener Miguel Angel Lotina advarer mest mot. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hjemme kjørte vi (Leeds) over dem (Deportivo), som Brann gjorde i Bergen. Men på bortebane sto det 0-2 25 minutter før slutt, og da vi fikk kjørt oss. De er ikke så gode på bortebane, men veldig gode på hjemmebane, sier Bakke ifølge brann.no.

Kampbildet i kveld vil ganske så sikkert by på gode overgangsmuligheter for Brann. Det passer Erik Huseklepp utmerket, og han mangler neppe selvtillit etter Deportivo-kampen for to uker siden.

Da var Huseklepp så god at en desperat Andrés Guardado til slutt måtte henge seg i drakta hans med begge hender.

Deportivo-trener Miguel Angel Lotina har pekt ut Huseklepp som mannen å stoppe i kveld, men fnyser av Mons Ivar Mjeldes frykt for spanske grisetaklinger. - Det er vel heller slik at han (Mjelde) vil skade våre spillere, kontret Lotina på gårsdagens pressekonferanse, ifølge El Correo Gallego.

Fikk en lærepenge av Brann

Selv om Deportivo fikk en leksjon i Bergen, plages han ikke akkurat av overdreven respekt for rødtrøyene.

- De kan være gode på kontringer, og det er det vi må unngå. Brann er et godt lag, men veldig gode er de ikke. Greier vi ikke å slå ut dette laget, har vi ingenting i Uefa-cupen å gjøre, sier han ifølge La Voz de Galicia.

Forskjellen på lagene i Bergen var først og fremst innstillingen, mener han.

Frykter Huseklepp - ikke Brann

- Fotball handler om å bruke alle girene, første, andre, tredje, fjerde og femte. Brann brukte dem alle, mens vi ble hengende igjen i første eller andre. Fotball handler også om innstilling og entusiasme, og der fikk vi oss en vekker. Det var problemet. De ga oss en lærepenge der, og var bedre enn oss, erkjenner han.

Mons Ivar Mjelde mener derimot det i stor grad var Brann som gjorde Deportivo dårlige.

I kveld vet han at én scoring langt på vei kan sikre avansementet for rødtrøyene - som i så fall betyr gruppespill i Uefa-cupen for andre året på rad.

- Det vil være en sensasjon, mener Mjelde.

Men understreker:

- Større undere har skjedd enn at vi går videre.

<B>FØLER SEG SOM UNDERDOG:</B> Mons Ivar Mjelde mener det vil være en sensasjon om Brann går videre, selv med 2-0 å gå på fra hjemmekampen.
<B>TID FOR HEVN:</B> Miguel Angel Lotina vil vise at tapet i Bergen var et rent arbeidsuhell.