Frykter ikke at Nannskog får svi som Derek

Slengte med leppa om Hauge.

(Dagbladet.no): Daniel Nannskog var bare én av mange i Stabæk som hudflettet Terje Hauge etter den kontroversielle utvisningen av Morten Skjønsberg.

Svensken betegnet det røde kortet som en stor skandale - i likhet med dommertrioens innsats på Viking Stadion.

- Hver eneste lille avgjørelse... han (Terje Hauge) var horribel i dag altså, det var tungt. Det føltes som å spille mot 14 motspillere i stedet for 11. Det var tungt, men sånn blir det kanskje iblant. Han hadde en dårlig dag, og det kan vi også ha, sa Nannskog til TV 2.

Fikk én kamps karantene

Normalt sett er terskelen ganske høy for hva man kan si om dommeren, uten å bli straffet i etterkant. Men Jan Derek Sørensen fikk svi da han i 2005 uttalte - med klar adresse til dommer Kjell Alseth - at «Brann hadde 12 mann på laget».

NFF reagerte med én kamps karantene, til Sørensens store forbauselse.

- De forstår jo ingenting. NFF tolker det slik at jeg mener dommeren holdt med Brann. Men det er jo ikke noe jeg sier i klartekst. NFF kan ikke sitte og bli enige om at «ja, vi sier det er slik han sa det», sa han.

Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen synes ikke Nannskogs uttalelse kan sammenlignes med Sørensens.

Frykter ikke at Nannskog får svi som Derek

- Jan Derek antydet at dommeren var med på det andre laget, det er ikke det Daniel sier. Han sier at det føltes som å spille mot 14 mann. Det handler mer om at dommeren hadde en dårlig dag enn at han holdt med det andre laget. Det er ganske stor forskjell på de to utsagnene, sier Bohinen til Dagbladet.no.

Og utdyper:

- Har han en følelse av at vi spilte mot 14 mann, så er det en følelse han har. En annen ting er å si at dommeren er partisk. Og det er ikke nødvendigvis tilfellet her. Jeg tror ikke NFF bryr seg så veldig om denne uttalelsen, det var mye frustrasjon, og det bør man ha en viss forståelse for. Samtidig skal vi på generelt grunnlag være forsiktig med ordvalget i forhold til å kommentere dommeren.

- Må være ryddige

Informasjonssjef i NFF, Roger Solheim, uttalte seg slik til Dagbladet da Sørensen fikk karantene i 2005:

- Det er lov å kritisere dommerne og si at de gjorde feil i enkelte situasjoner. Det vi er mindre åpne for, er påstander om partiskhet og sviktende integritet.

Da Dagbladet.no kontaktet ham i formiddag, ville han ikke ta stilling til hvorvidt Nannskogs uttalelse havner i den siste kategorien.

- Vi har en samling i løpet av dagen, hvor vi gjennomgår alle sånne typer saker og rapporter. Vi må være ryddige her, sier han.

SKJELTE UT HAUGE: Daniel Nannskog har bestandig vært en frittalende mann, og han var det også etter gårsdagens 1-4-tap mot Viking. - Hver eneste lille avgjørelse... han (Terje Hauge) var horribel i dag altså, det var tungt. Det føltes som å spille mot 14 motspillere i stedet for 11, sa Nannskog. Foto: SCANPIX
SKJELTE UT HAUGE: Daniel Nannskog har bestandig vært en frittalende mann, og han var det også etter gårsdagens 1-4-tap mot Viking. - Hver eneste lille avgjørelse... han (Terje Hauge) var horribel i dag altså, det var tungt. Det føltes som å spille mot 14 motspillere i stedet for 11, sa Nannskog. Foto: SCANPIX Vis mer

Refser Rösler

Det er imidlertid ikke bare Hauges dømming som provoserte Stabæk i går. Både Jan Jönsson og Lars Bohinen reagerer på at Uwe Rösler gratulerte Stabæk-spillerne med seriegullet i forkant av kampen.

- Det synes jeg er dårlig, nesten usmakelig. Han vet jo hva han gjør, og hvis han tror det skal hjelpe på noe vis..., sier Jönsson i dagens papirutgave av Dagbladet.

Bohinen følger opp:

- Vi setter ikke pris på at trenere fra andre lag gratulerer oss med gull. Det er forsåvidt flere som har gjort det samme, men da til meg. Det er mye lettere å akseptere, sier Bohinen.

Rösler avviser på sin side at han forsøkte å psyke ut Stabæk-spillerne.

- Jeg sa allerede i juni, før ferien, at jeg trodde Stabæk kom til å vinne seriegullet. Det mener jeg fortsatt. Jeg står ved det jeg sa til spillerne før kampen 100 prosent.

PS! John Anders Bjørkøy fikk i fjor én kamps karantene for en kommentar om dommer Svein-Erik Edvartsen.

- Strømsgodset hadde en 12. mann, og det var dommeren, sa han etter 1-2-tapet i Drammen. 

<B>FIKK ÉN KAMPS KARANTENE:</B> Jan Derek Sørensen uttalte etter denne kampen mot Martin Andresen og Brann at Lyn spilte mot 12 mann - med adresse til dommer Kjell Alseth. Det var nok til at NFF straffet ham med én kamps karantene.
<B>FRYKTER IKKE NANNSKOG-STRAFF:</B> Lars Bohinen synes det er ganske stor forskjell på utsagnene til Nannskog og Sørensen.