Frykter ikke for OL tross brudd i rygg, kjeve og albue

- Astrid har et godt treningsgrunnlag.

DEPPER IKKE: Den stygge sykkelskaden til tross, Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ved godt mot, ifølge personlig trener Dag Kaas.  Bildet er tatt under en pressekonferanse fra VM i Liberec. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
DEPPER IKKE: Den stygge sykkelskaden til tross, Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ved godt mot, ifølge personlig trener Dag Kaas. Bildet er tatt under en pressekonferanse fra VM i Liberec. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Det var på treningssamling på Sjusjøen i går formiddag at 22-åringen stupte over sykkelstyret.

Åtte måneder før OL i Vancouver ligger Astrid Uhrenholdt Jacobsen (22) på Ullevål sykehus med brudd i rygg, kjeve og albue.

- De har lappet henne sammen nå, renset sår og så videre, så gjenstår det å se hvor lang tid det tar med bruddene. Heldigvis er de ganske små, sier Uhrenholdt Jacobsens personlige trener, Dag Kaas til Dagbladet.

- Hvis dette leger seg i løpet av sommeren bør det går bra. Astrid har et godt treningsgrunnlag, og kommer hun tidlig i gang med alternativ trening, bør det gå helt fint i forhold til OL, sier Kaas.

Uhrenholdt Jacobsen skulle egentlig tilbringe tre uker med høydetrening i Ramsau og Seiser Alm i sommer.

Etter sykkelfallet utgår selvfølgelig de planene.

- OL går i lavlandet, så det er ingen krise. At Astrid går glipp av de tre ukene er en bagatell i det store bildet, sier Kaas til Dagbladet.

Dagen i dag har gått med til undersøkelser av bruddene, under ledelse av Olympiatoppens lege Lars Engebregtsen. I kveld vil legene bestemme seg for hva de skal foreta seg to av bruddene.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har en lang skadehistorie som skiløper.

I fjor slet 22-åringen med betente akilleser i månedsvis, men greide likevel å komme i form til NM i januar. Etter NM-gullet ble Uhrenholdt Jacobsen syk.

Det medførte at verdensmesterskapet i Liberec ble en stor skuffelse for trondheimsjenta, som tross en trøblete 2006/2007-sesong tok sprintgull i VM i Sapporo.