- Frykter ikke framtida

Friidrettspresident Anne Thidemann tror norsk friidrett igjen vil oppleve en gullalder slik vi har opplevd på 90-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- I helga hadde vi 14 debutanter i europacupen på Nadderud i helga, noe som er rekord i mine snart 20 år i forbundssammenheng, sier friidrettspresident Anne Thidemann til Dagbladet.

Hun var mer bekymret for to år siden - før typer som Marius Bakken og John Ertzgaard dukket opp.

Thidemann er ikke enig med tidligere president Lars Martin Kaupang, som innrømmer at de ikke var gode nok med etterveksten da suksessen endelig kom midt på 90-tallet.

Det er lett å være etterpåklok, men situasjonen var slik at vi hadde begrensede ressurser, og var nødt til å satse på de enerne vi hadde. Men jeg er enig i at vi nå ser tydeligere de hullene vi fikk etter satsingen, nemlig en mindre ettervekst.

Dette er et satsingsområde nå, og forbundet er godt i gang med arbeidet om hvordan de best mulig kan tilrettelegge for den nye bordsettingewn av framtidige norske topputøvere.

Her har forbundet en sterkere fokus på rekruttering av trenere og ledere.

- Vi er sikre på at talentene er der ute. Men vi er ikke der når de er der. Vi er rett og slett short på frivillige som kan plukke dem opp, sier Anne Thidemann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer