Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter ikke konkurrentene

-Er mer redd for at det blir drittbane.

TIDENES BESTE. Kjell Håkonsen er tidenes beste travtrener. Lørdag sender han ut Dagbladets V75-banker på Biri. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
TIDENES BESTE. Kjell Håkonsen er tidenes beste travtrener. Lørdag sender han ut Dagbladets V75-banker på Biri. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Kjell Håkonsen (74) er tidenes beste travtrener.
Ingen kan måle seg mot de resultatene den lune humørsprederen fra Sviland kan vise til.

Lørdag starter han Timian Best på Biri travbane. Dette er Dagbladets banker i V75-spillet. Men Håkonsen har en advarsel å komme med.

-Jeg er mer skeptisk til at det er meldt nedbør. Konkurrentene er jeg ikke like redd for, avslører den unike travtreneren.

Timian Best reiste fra den vesle gården i Rogaland grytidlig fredag med kurs for Mjøsa.
-Reise og overnatting skal gå bra. Han har vært i Bergen og overnattet før, forteller Håkonsen.

Den røde vallaken har imponert enormt etter at han kom til Sviland. Det er blitt såkalt stolpe i programraden, som betyr minst fem triumfer på stripe.

Og Kjell Håkonsen har en god melding til spillerne.

-Timian Best er i bedre form nå. Han er også blitt sterkere.

Men jeg er redd for drittbane med sørpe. Jeg er faktisk mer redd for det enn for konkurrentene.

Timian Best har et lavt trav, og da er det ikke noe særlig bra med sørpe å sparke i, forteller Håkonsen.

Snø i vente

Det er meldt snø fram til formiddagen lørdag. Fungerende banemester Rune Lindokken håper bare det ikke går over i regn utover dagen. Det har vært godt med minusgrader og vinter på Biri de siste dagene. Men nå er det meldt temperaturskifte. Det skal bli mildere og gradestokken skal krype så vidt over null.
-Går det over i regn, blir det klinete og subbete bane. Men det er ingen fare for at banen går i oppløsning. Det er godt med tele i bakken. Vi har lagt på to centimeter ekstra grus. Dette skal avhjelpe på nedbøren og holde banen fast, forteller Lindokken til Dagbladet.
-Jeg regner med at noen kommer til å kjøre skoløst også denne lørdagen, men jeg ville vel anbefalt sko med små brodder bak, sier Lindokken.

Lette jernsko

-Timian Best traver med lette jernsko som han pleier, forteller Kjell Håkonsen. Men han liker ikke værmeldingen.
-Hesten er født på Vestlandet. Da skulle en jo tro at han burde tåle nedbør. Men han liker ikke det, sier Håkonsen.
-Selv om han har et fint trav, så er aksjonen ganske lav. Han er ikke helt som sin far Moe Odin, som ser ut som han springer på trampoline hele veien, sier Håkonsen.

Trivsel

Kjell Håkonsen har aldri blitt fristet til å drive det stort som travtrener, selv om suksessen hans hadde gitt ham muligheter til det.

-Jeg liker å ha god kontakt med hestene. Det får ikke en trener anledning til som driver stort, mener Håkonsen.

At trivselsfaktoren er stor på Sviland, kan undertegnede underskrive på. Under et besøk på gården for en del år siden, skulle Håkonsen hente hestene fra luftegården og inn i stallen. Men Håkonsen henter ikke hester slik som de fleste andre gjør det. Han bare åpnet grinden i hesteringen og vandret mot stallen. Så plystret han og hestene lunket etter den gode sjefen sin inn i stallen. Det var ingen hest som ble hentet med grime der i gården.

Rex Rodney

Eventyret med Rex Rodney er for lengst historie. Men sammen med den karismatiske hesten som ble en verdensener ble Kjell og Rex'n tidenes mest populære par i travsporten.

-En gang kom et helt presselass med buss for å besøke Rex'n før et løp. Med på lasset var redaktøren i det svenske magasinet Trav Och Galopp Ronden. Red Mile som han kalte seg, var litt trøtt og la seg ned på låvebrua og tittet på noen sauer oppe i lia.
-Skal vi snart dra til denne hesten, spurte han etter litt.
-Vi er her nå, svarte jeg.
-Hva, trener du en verdensstjerne her? Han skjønte ikke at det var mulig, smiler Håkonsen.

Men trivsel og en unik hestekunnskap har utrettet mirakler på gården i Sviland flere ganger.

-Det er jo noen som har kalt meg for snåsamannen.
 Latteren triller.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media