- Frykter ikke spissduellen

Fra tribunen kunne Ole Gunnar Solskjær se Manchester United og spissdebutanten Louis Saha slå et hardtkjempende Southampton. Solskjær frykter likevel ikke at konkurransen for å komme tilbake på laget skal bli for hard.

MANCHESTER (Dagbladet): Solskjær sier til Dagbladet at han ser fram til å gjøre comeback etter skade for Manchester Uniteds reservelag borte mot Aston Villa førstkommende torsdag.

- Jeg gleder meg til å spille fotball igjen. Det håper jeg vil skje på torsdag. Da skal jeg etter planen spille en omgang, sier Solskjær til Dagbladet.

Før kampen ble han også hilst velkommen tilbake av publikum på Old Trafford. Fansen sang nordmannens sang, og Solskjær lot seg intervjue av speakeren.

- Kneet blir bedre og bedre for hver dag. Det blir mange utfordringer framover, sa Solskjær.

Frykter ikke

Nordmannen, som har vært skadd siden september, frykter ikke at kjøpet av Louis Saha skal sette ham på sidelinja for godt.

- Jeg frykter ikke økt konkurranse selv om vi har hentet en ny spiss. I denne klubben kommer det hele tida nye, gode spillere. Jeg liker den utfordringen, sier Solskjær.

Kristiansunderen har trent godt den siste uka, og gleder seg til å spille en vanlig fotballkamp igjen, etter uker med opptrening.

- Det viktigste for meg nå er å få berøringer med ball igjen, og deretter spille meg i form. Det er to vidt forskjellige ting det å trene, kontra det å spille kamper. Jeg ser fram til å spille med dommere og linjedommere igjen, skriver Solskjær på sin egen nettside.

Pangdebut for Saha

Fra tribunen kunne Solskjær og barna Noah (3) og Karna (11 mnd.) se hvor god Saha er da United halte i land en knepen 3- 2-seier. Franskmannen fikk en pangdebut. Etter 18 minutter blir Cristiano Ronaldo like utenfor 16-meteren.

Ubeskjedent tar Saha oppstilling, og skyter ballen via Southamptons Kevin Phillips og i mål. Da var det støy på Old Trafford.

Jobbe mer

Vel sju minutter før pause er nykommeren på nytt involvert i et praktfullt angrep. Saha slår ballen til Roy Keane, som slår videre til Ruud van Nistelrooy. Nederlenderen legger ballen tilbake til Saha, som kliner til på volley fra vel 20 meter. Southamptons keeper Antti Niemi må gi en retur som Paul Scholes raskt setter i mål.

- Saha gjorde en god kamp. Han kombinerte godt med Ruud. Et samspill vi skal jobbe mer med, sier manager Alex Ferguson til Sky Sport.

Gjestene skaper imidlertid ny spenning i kampen da Kevin Phillips nok en gang er sist på ballen. Denne gangen er han frampå og forandrer retningen på et skudd fra Brett Ormerod.

Heldig avgjørelse

I andre omgang sjokkerer gjestene fra sør hjemmepublikum. Anført av en glimrende Kevin Phillips tok Southampton nesten kommando over kampen. Utlikningen kom etter sju minutter på et kanonskudd signert Phillips fra vel 30 meter. Da var det stille på tribunene i nesten fem minutter.

Avgjørelsen falt halvtimen før slutt da Southamptons Fabrice Fernandes treffer ballen. Etter å ha sjekket med linjedommeren, velger dommeren å dømme frispark til United.

En omdiskutert avgjørelse, ikke minst fordi Fernandes helt åpenbart sto innenfor 16-meteren. Frisparket slås inn i feltet der måltyven Ruud van Nistelrooy får en fot på ballen som går via en Southamptonspiller og i mål.

Etter 71 minutter reiste hele Old Trafford seg for debutanten Louis Saha da han ble byttet ut.

Spektakulært

- Jeg tror ikke han er vant til dette tempoet, derfor ble han byttet ut. Vi tenker langsiktig og skal bygge opp et spisspar som vil gi oss et løft, sier Alex Ferguson

Mot slutten av kampen er gjestene flere ganger farlig frampå. Med et spektakulært brassespark hentet Rory Delap det beste i United-keeper Tim Howard. Kort tid etter var Kevin Phillips bare centimeter fra utlikning etter et innlegg fra innbytter James Beattie.Gårsdagens tilskuerantall på Old Trafford, 67778, er publikums rekord i Premier Leauge. Bortefansen fra Southampton var med å bidra til festen, men størst inntrykk gjorde det da United-fansen samstemt reiste seg og ropte ut sin støtte til manager Alex Ferguson.

SUPERDEBUT: Uniteds ferske spiss, Louis Saha, scoret allerede i debuten sin. Om få dager får han konkurranse av en friskmeldt Ole Gunnar Solskjær.
SNART KLAR: Torsdag gjør Ole Gunnar Solskjær comeback. Så er han snart klar for å konkurrere mot Saha og van Nistelrooy. Her er Solskjær i aksjon mot Arsenal i fjorårets FA-cup.