Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Frykter ingen hester

Men er redd for hva en danske kan finne på

HYPERKJAPP. Taxdodger Joe og Eirik Høitomt skal ha teten i V75-3 på Drammen travbane lørdag. Treneren frykter bare hva en tobeint aktør kan finne på. Foto: HESTEGUJIDEN.COM.
HYPERKJAPP. Taxdodger Joe og Eirik Høitomt skal ha teten i V75-3 på Drammen travbane lørdag. Treneren frykter bare hva en tobeint aktør kan finne på. Foto: HESTEGUJIDEN.COM. Vis mer

|||• Her er sjansen til å vinne enorme gevinster på hest!

-Jeg forventer at dette ender med seier for Taxdodger Joe. Det er ikke en hest jeg frykter. Men jeg er litt engstelig for hva dansken kan finne på, sier trener Tor Olaf Halle (48) til Dagbladet.no.

Dansken er Bo Westergård som kjører nestfavoritten Crowns' Banker. Han har varslet til fagpressen at han kommer til å sørge for at tempoet skal holdes høyt hele veien. At han kommer til å kjøre fram til Taxdodger Joe og legge press tidlig.

-Hvis han velger å kjøre tempoet opp for høyt, kan det ødelegge for begge hestene. Og da vil det gå mest utover hans hest, sier Halle.

Taktikken til Halle ert glassklar. Det er tet fra start til mål i V75-2 på Drammen travbane lørdag.

-Alt står bra til med Taxdodger Joe. Han trives med den individuelle treningen han får. Vi legger ikke press på ham. Jeg skulle gjerne trent ham hardere, men det tåler ikke helsa hans. Vi belaster ham ikke. Han får opprettholde hurtigheten i løpene, forteller Halle.

I trening går det i rolige intervaller.

Oppgitt av veterinær

-Taxdodger Joe var oppgitt av både trener og veterinær før han ikom til oss. Han hadde seneproblemer i alle fire beina.

Vi gjør vel noe riktig med ham, sier Halle.

Resultatene forteller det meste om akkurat det. Vallaken har vunnet de fire siste løpene han har deltatt i..

SKryter av personellet

Tor Olaf Halle er den treneresn som vinner flest løp i landet. Han har ansvaret for 65 hester, men vil redusere antallet.

-Jeg ønsker å kutte ned til et sted mellom 55 og 60 hester. Men det er ikke lett. Pågangen er stor, forteller han og legger til:

-Men det er jo et luksusproblem.

Halle vil gjerne skryte av staben sin og tillegger de ansatte mye av æren for alle triumfene rundt på travbanene.

-Jeg har ni ansatte som virkelig gjør jobben sin og legger mye arbeid og sjel ned i sine passhester. Dette fungerer optimalt, og jeg er svært fornøyd med alle sammen, sier Halle.

Stortreneren har bare to hester til start i V75-spillet. Den andre er Almost Heaven som skal ut i V75-4. Her støter han på Dagbladets andre banker Yankee Showboat. Men Halle mener hans hest fint kan måle seg i kapasitet.

-Hun er veldig på gang for tiden, og jeg mener hun kan matche Yankee Showboat.

Men hun er fortsatt fersk i faget med bare sju starter på samvittigheten, avslutter Halle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media