- Frykter ingen

Brasil - Malaysia 4- 0. - Jeg har alltid scoret mål mot de beste forsvarsspillerne i verden. Derfor kommer jeg ikke til å bekymre meg over forsvaret til Kina, sa Ronaldo (25)

Som 20-åring hadde Ronaldo verden for sine føtter. Ikke bare var han den første til å bli kåret til verdens beste fotballspiller to år på rad (1996 og 1997), men han var også den yngste til å motta den prestisjetunge prisen. VM 1998 ble imidlertid en gedigen skuffelse for Ronaldo og Brasil. Etter to og et halvt års skademareritt er sjøltilliten og formen på vei tilbake.

Personlig triumf

- Jeg har alltid scoret mål mot de beste forsvarsspillerne i verden. Derfor kommer jeg ikke til å bekymre meg over forsvaret til Kina, sa den nå 25 år gamle Ronaldo, etter at han hadde scoret sitt første landslagsmål på tre år mot Malaysia i går.

Ronaldo sa at scoringen mot Malaysia var en viktig personlig triumf.

- Det gir meg alltid glede å score mål. Jeg er glad for å ha fått en ny scoring, og laget skapte mange sjanser også før pause, sa han.

Komfortabelt Brasils trener Luiz Felipe Scolari byttet ut hele laget i den siste treningskampen før VM, men til tross for en komfortabel 4- 0-seier var ikke brasilianerne like giftige foran mål som treneren skulle ønsket. Spesielt ønsket han mer deltakelse fra angrepstrioen Ronaldo, Rivaldo og Ronaldinho, som debuterte sammen i Brasil-angrepet i går.

- De tre R-ene må gjøre mer for å vinne ballen på midtbanen for å presse motstanderen. Jeg vil ha mer deltakelse fra dem, sa Scolari.

Godt fornøyd Ronaldo på sin side var svært godt fornøyd med samarbeidet med Barcelonas Rivaldo og Paris' Ronaldinho, og han tror på mange Brasil-scoringer i VM.

- Det er en trio som vil skape mye frustrasjon for motstanderne. Vi har mye kvalitet sammen. Jeg er sikker på at vi vil få et fantastisk mesterskap, sa han.

Ronaldo tror samba-guttene kan ta sitt femte VM-gull i år.

- At vi ikke går på banen som favoritter er en fordel, det er en stor forskjell. Det har vært en vanskelig tid for brasiliansk fotball. Men nå er vi nærmere det vi er gode for, og for meg er vi blant favorittene sammen med Argentina, Frankrike og Italia, mener Ronaldo.

Møter Tyrkia I tillegg til å score ett mål la Inter-spissen opp til Juninhos 2- 0-scoring. Denilson og Edilson scoret de siste målene for Brasil foran 60000 tilskuere i Kuala Lumpur.

Brasil møter Tyrkia i sin åpningskamp 3. juni.

- Jeg klarer knapt å vente. Jeg ønsker å spille fotball, det er det jeg er god til, sa Ronaldo.

- For min egen del vil jeg prøve å gjøre det bedre enn i Frankrike, spille bedre og score flere mål, sa Ronaldo.

Det betyr at vi kan vente oss flere enn de fire målene han scoret i 1998.

SCORET: Ronaldo scoret sitt første mål for landslaget siden en provatlandskamp mot Argentina i september 1999, mot Malaysia i går. Kampen var hans tredje etter to og et halvt års skademareritt.