- Frykter ingenting

Liverpool må vinne for å komme videre i mesterligaen. Sist gang Roma spilte mesterligakamp, endte det i masseslagsmål. I kveld møtes lagene på Anfield. Dommer: Rune Pedersen fra Sprint/Jeløy.

For tredje gang løper Pedersen i kveld ut på Anfield for å dømme Liverpool.

- Jeg frykter ingenting, sier 39-åringen.

Sist gang Roma spilte mesterligakamp endte det med bråk. Fem gule kort og en opphetet banestemning ledet til at både spillere, ledere og journalister gikk løs på hverandre i spillertunnelen etter kampen.

- Ting kan jo skje ved viktige kamper, men vi prøver bare å gjøre jobben vår. Vi kan ikke være redde for konsekvensene, vi dømmer det vi ser, sier Pedersen til Dagbladet.

Han har med seg Ole Hermann Borgan og Steinar Holvik på Anfield-linjene i kveld, mens Tom Henning Øvrebø er fjerdedommer.

Desperat

Liverpool jager desperat sin første mesterligaseier i mellomspillet, og må vinne dersom de skal ha sjanse på kvartfinaler. Og sjøl ikke da er de sikre.

Spiller Galatasaray og Barcelona uavgjort i Istanbul, må Liverpool vinne med mer enn ett mål for å gå videre.

- Jeg vet jo at dette er en avgjørende kamp, men vi kan ikke gjøre noe annerledes. Når vi er utenfor den norske sesongen som nå, er det veldig viktig for oss å være topp skjerpet, spesielt mentalt. Men jeg har jo dømt europacup tidligere i år, og formen er bra, sier Pedersen.

John Arne Riise blir eneste nordmann på banen i kveldens kamp, men dommer og spiller kommer neppe til å snakke særlig mye med hverandre. Hvis det da ikke blir situasjoner i kampen som krever det.

- Jeg kan jo dra nytte av å snakke samme språk som en av spillerne. Jeg har hatt glede av det noen ganger, men det er jo ikke sikkert det nytter, smiler Pedersen.

Owen ute?

Riise har hittil spilt 11 mesterligakamper, men står fortsatt uten nettkjenning. Det gjør ikke Michael Owen, men han kan da også miste Anfield-thrilleren. Sjøl om han sto over lørdagens kamp mot Middlesbrough, frykter Liverpool fortsatt at han ikke blir kvitt lårstrekken.

- Vi holder alle muligheter åpne for Michael, og håper han kan være klar til kampen, sier assistenttrener Phil Thompson.

Nicolas Anelka får ikke delta i mesterligaens mellomspill. Så rekker ikke Owen å bli skadefri, er det trolig duket for Emile Heskey og Jari Litmanen igjen.

Ingen av de to foregående e-cupmøtene mellom Liverpool og Roma på Anfield har endt med hjemmeseier.