Frykter Kanari-bråk

Kanari-fansen har kjøpt nødbluss for å tåkelegge Bislett stadion under kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm i morgen. Politiet er varslet. LSK-ledelsen advarer fansen mot forbudte handlinger.

LSK-leder Bjarne Sognnæs går kraftig ut mot egne fans. Den tidligere LSK-spilleren truer med utestengelse fra Åråsen for dem som foretar seg noe ulovlig.

  • Det er full beredskap i begge leirer før VIFs skjebnekamp mot Lillestrøm. Nervene er på høykant flere steder enn på grasmatta.
  • VIF har til alt overmål spionert på utvalgte Kanari-fans før kampen. Og informert LSK-ledelsen om at de kanarigule har handlet nødbluss og planlegger forbudte aksjoner på Bislett.

På Kanari-fansens e-post gikk Bjarne Sognnæs i går kraftig ut mot potensielle bråkmakere. Tidligere på dagen fikk han telefon fra en Vålerenga-leder som hevdet å sitte på viktige opplysninger.

- Han hadde fått vite fra sikre kilder at våre fans hadde kjøpt inn nødbluss, sier Sognnæs.

Brannfarlige

Nødbluss er brannfarlige, og ulovlige på norske idrettsarenaer. Misbrukere straffes med klekkelige bøter. Men det er ikke nok for Sognnæs. I det som må kalles et trusselbrev til egne supportere, står dette:

«Vi vil ikke akseptere dette, og personer med LSK-sympatier som er med på dette vil bli nektet adgang til Åråsen.»

Det er første gangen LSK bruker så tøffe virkemidler før en fotballkamp.

- Ja, såvidt jeg vet har vi ikke gjort dette tidligere, sier han.

Men så er det også unikt at LSK advares mot egne fans av motstanderen.

- Nå kan vi si fra på forhånd, slik at folk skjønner hva som blir konsekvensen.

- Jeg håper det er en fotballkamp vi skal snakke om etterpå, ikke tribunebråk, sier Sognnæs.

Tips til Krystad

I beskjeden til Kanari-fansen truer han også med kjøligere samarbeidsklima om det går galt i morgen.

- Vi og Kanari-fansen er i ferd med å få et godt samarbeid, og er i dialog om markedstiltak. En forutsetning er naturligvis at de oppfører seg, sier Sognnæs.

Og det tror han de gjør.

- Om de voksne og fornuftige elementene tar tak i dette, så håper jeg det går bra. Samtidig presiserer Sognnæs at Kanari-fansen ikke nødvendigvis er verre enn motstanderens supportere.

- Jeg har snakket med folk i Kanari-fansen, og fått vite at også VIF-fansen har kjøpt nødbluss. Dette har jeg meldt tilbake til Vålerenga. Så får vi se hvem som holder seg på matta.

  • Anders Krystad, daglig leder i Vålerenga, var den som først mottok opplysningene om Kanari-fansens planer.

- Jeg fikk tipset. For en gangs skyld er vi i forkant. Nå vet vi at det rører seg ting. Vi har også informert Norges Fotballforbund og politiet, sier Krystad.

Han er glad LSK samarbeider med tøffe tiltak.

I vårkampen mot Skeid var det Vålerenga-supporterne som brukte nødbluss. De ble straffet med bot.

- Sognnæs påstår at Vålerenga-fans har kjøpt nødbluss også denne gangen?

- Jeg har sjekket med Klanen. De benekter dette.

I morgen får vi svaret.

<B>TEMPERATUR: </B>Kanarifansen er advart om at den må holde seg på matta under morgendagens kamp mellom LSK og Vålerenga på Bislett.