Frykter kløne- fotball

André Bergdølmo tror det blir helt håpløst å slå ballen lengre enn 40 meter på Ullevaal lørdag. Han frykter at begge lag kommer til å se ut som kløner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet): André Bergdølmo har vært med landslaget på gjørmeslag før. 12. oktober 2002 vant Norge 1- 0 over Romania på en gjennombløt og håpløs matte i Bucuresti. Bergdølmo vet derfor hva som venter på Ullevaal lørdag.

Tilfeldigheter

-  Høljer det ned, så blir det Romania på nytt. Vi må bare fokusere på ikke å gjøre feil, men feil kommer helt sikkert til å skje. Jeg tror det blir mye tilfeldigheter. Det handler om å være superkonsentrert og ikke ha et eneste sleivspark. Da blir man straffet med en gang, sier han.

Bergdølmo avviser at langpasningene helt bakfra er riktig angrepsvåpen når ballen ikke lar seg spille langs bakken.

-  Det å slå langpasninger på en slik bane er jo håpløst. Ballen går ikke mer enn 40 meter uansett. Stambeinet er vanskelig å få nedi, og når du først får det til, så sklir du, sier han.

Keitete fotball

Bergdølmo ber publikum være overbærende mot spillerne som bare prøver å gjøre så godt de kan.

-  Spiller du på en bra bane, så kommer ballen dit den skal. Du kan dempe og fokusere på hvor ballen skal nå. Slik blir det ikke på lørdag, og det kommer sikkert til å se litt keitete ut mange ganger.

FRYKTER ULLEVAAL: André Bergdølmo og Ole Martin Årst i duell. Foto: Ole C.H. Thomassen
FRYKTER ULLEVAAL: André Bergdølmo og Ole Martin Årst i duell. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

-  Vi kan ikke ta for gitt at den som spiller ved siden av deg, skal klarere ballen. Den kan sprette over eller bråstoppe eller hva som helst.

Baktunge lag

Som følge av dette tror Bergdølmo at det fort kan bli to lag som henger igjen med mye folk hjemover.

-  Ja, ikke sant. Det kan bli baktungt av begge lag. Det handler om å klare å jobbe seg ut, og det vil helt sikkert bli tungt, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer