Frykter kollaps

LOS ANGELES (Dagbladet): Los Angeles-Columbus 0-2. Espen Knutsen er Columbus' viktigste spiller for tida. Og nå spiller Shampo så mye at trener Dave King frykter for helsa hans. - Jeg tror han kommer til å gå på en smell denne måneden, sier King til Dagbladet.

Men King vil at Columbus skal hevde seg. Og da Shampo være på isen i rundt 25 minutter hver kveld. Vanligvis er en førsterekkespiller på isen i ca. 18 minutter.

- Espen er en veldig viktig spiller for oss. Han har vært veldig god i det siste. Og siden vi mangler alternativer, må han spille altfor mye, sier King.

Det gjenstår 21 kamper på 41 dager denne sesongen. Ifølge King blir det tunge dager for Espen.

Mentalt tøff

- Vi bruker ham i over- og undertall i tillegg til vanlige bytter. Og jeg tror vi kommer til å lide fordi vi bruker ham for mye. Jeg tror han går på en smell denne måneden, sier King.

Shampo sjøl er enig med sjefen.

- Jeg er sliten og mangler det siste steget. Så mye som jeg spiller, og med min spillestil, kommer det til å bli tøft fram mot sesongslutt, sier Espen til Dagbladet.

Men det er også en positiv side ved hardkjøret.

- Han lærer å bli enda tøffere, særlig mentalt. Han har virkelig blitt en veldig god NHL-spiller, sier en tydelig imponert King.

Enorm

De siste 21 kampene er også veldig viktige for Shampos økonomiske framtid.

- Det er klart jeg føler at de siste kampene er viktige. Det gjelder å få best mulig kontrakt etter sesongen, sier Shampo.

For det er helt klart at 30-åringen er med i Columbus' framtidsplaner. Det er både King og lagkaptein Lyle Odelein overbevist om.

- Espo er enorm for oss. Han har et godt år, og er kanskje den beste spilleren vår. Han er veldig viktig for dette lagets framtid, sier den tidligere Stanley Cup-mesteren Odelein til Dagbladet.

  • Shampo var ikke på isen ved noen av scoringene da Columbus slo Los Angeles natt til i går.
  • Shampo har spilt 57 kamper hittil denne sesongen.
OVERTID: Shampo er på isen i rundt 25 minutter i hver kamp, i motsetning til de andre førsterekkespillerne som jobber i 18 minutter. - Dette gjør ham tøffere, sier trener Dave King.