Frykter konkurs i Start

Sliter med enorm gjeld.

1.-divisjonsklubben Start sliter med en gjeld på 160 millioner kroner. Nå frykter klubbledelse og eiere konkurs.

- Ja, jeg frykter en konkurs, men jeg tror sjansene er minimale, sier administrerende direktør i klubben, Jan Oddvar Skisland, til Fædrelandsvennen.

Klubben har pådratt seg en enorm gjeld. Bare til Sparebanken Sør skylder Start 120 millioner kroner. Gjelden til Kristiansand kommune er på 40 millioner kroner.

Millionbeløpene fra investorene er for lengst spist opp. Nå jobber klubben febrilsk med å sikret seg en kapitalutvidelse på 38 millioner kroner i neste uke.

Sparebanken Sør holder foreløpig nervene i sjakk og håper at klubbledelsen vil ordne opp. Men en konkurs er et reelt valg.

- Vi ville vært naive hvis vi ikke også så på konkurs som et mulig utfall, men per i dag er vi tilskuere, og vi forventer at eierne ordner opp, sier bankdirektør Morten Kraft.

- Det er ikke aktuelt for oss å gå inn med mer penger. Vi er tydelige på at eierne må ta ansvaret, så skal vi drive bank, legger han til.

På fotballbanen går det imidlertid bra for Start. Sørlendingene topper 1. divisjon og er så godt som klare for opprykk til eliteserien. Men økonomiske problemer skaper uro.

Frykter konkurs i Start

(NTB)

GJELDSTYNGET:
På fotballbanen leverer Start varene, men utenfor sliter de med en gjeld på 160 millioner kroner. Konkurs kan være et mulig utfall. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
GJELDSTYNGET: På fotballbanen leverer Start varene, men utenfor sliter de med en gjeld på 160 millioner kroner. Konkurs kan være et mulig utfall. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
<B>FRYKTER KONKURS:</B> Administrerende direktør i Start, Jan Oddvar Skisland, frykter at klubben kan gå mot konkursens rand.