Frykter landslags-nei ved bonuskutt

Christer Basma frykter flere tippeligaspillere kommer til å si nei til landslaget dersom spillerbonusene blir borte. - Jeg slutter ikke hvis bonusene blir borte, men det er en faktor for mange, sier Basma til Dagbladet.no.

Les innleggene og si din mening om spillerlønna!

Stig Inge Bjørnebye og Vegard Heggem gikk i dag ut med følgende oppfordring i Adresseavisa: «De pengene er ikke våre. Vi er produkter av NFF, og pengene hører det systemet til. De bør sprøytes tilbake i organisasjonen, til glede for den neste generasjon toppspillere».

RBK-back Christer Basma er en av få landslagspillere fra tippeligaen. Han forstår utspillet til Heggem og Bjørnebye, men er ikke sikker på om det er lurt.

Gjeldfri

En landslagsspiller får omlag 30 000 kroner hver gang de vinner med det norske flagget på brystet.

- Vegard og Stig Inge lever i en litt annen verden. I Rosenborg er vi gjeldfrie når vi er ferdig med spillerkarrieren, og det er utrolig flott. Men for de gutta er det noe annet. Bonusene er ingenting for dem, sier Basma til Dagbladet.no.

Basma er opptatt av å få frem at han synes guttas utspill er positivt og prisverdig. Men han er ikke sikker på at han henger seg på det.

- For oss tippeligaspillere er det mer penger. Jeg tenker ikke på det når jeg er med landslaget, og det er ikke derfor jeg spiller. Men det er veldig hyggelig når bonusen dukker opp, sier Basma.

I løpet av det siste året har Jan Derek Sørensen og Ørjan Berg sagt nei til landslaget. Basma frykter at flere følger etter.

- Vi lider ikke dersom bonusen fjernes, men det er spørsmål om ikke det blir flere spillere som kutter ut landslaget. Pengene er en del av mange faktorer. Vi har en utrolig lang sesong, og pengene er en liten trøst oppe i det, sier Basma.

- Bonusen kommer godt med

Molde-keeper Morten Bakke er fast reservekeeper for Norge, og innrømmer også at han vil savne bonusene hvis de fjernes.

- Det er sikkert en bra idé, men utenlandsproffene har en litt annen hverdag enn oss. For meg personlig kommer pengene veldig godt med, det er noen nuller i årslønna, sier Bakke til Dagbladet.no.

Også Bakke understreker at bonusene ikke er grunnen til at stiller på landslagsfotball. Men han tror bonusene fungerer som de er tenkt:

- Det er ikke pengene som teller, men bonusen er en gulrot for å vinne kamper. Og gulrøtter er viktig - både i maten og i lommeboka.

- Du støtter ikke bonuskuttet?

- Tanken er veldig god, men Heggem og Bjørnebye har et annet ståsted enn oss andre.