Frykter lite vind og mye strøm

Møt OL-håpet Peer Moberg.

(Dagbladet.no): I en artikkelserie før og under de olympiske lekene vil Dagbladet.no presentere flest mulig av Norges OL-deltakere.

Alle utøverne får de samme seks spørsmålene, som dekker så vel det sportslige som hva de gjør når de ikke trener eller konkurrerer.

Peer Moberg (37), seiling

- Hva er din målsetning for OL?

- Topp fem. Jeg ble nummer tre i prøve-OL i fjor, og da var jeg nær å vinne. Men det er utrolig vanskelige forhold i Kina, med veldig lite vind og mye strøm. Så jeg kan lett ende femtendeplass også.

- Vil du engasjere deg i samfunnsspørsmål i forbindelse med lekene, og i så fall hvordan?
- Ikke i det hele tatt. Jeg er ikke politisk interessert.

- Hva er ditt beste OL-/idrettsminne?

- Det er OL i 1996 da jeg fikk bronse. Jeg hadde gjort leksa godt, og ting stemte.

FRA LASER TIL FINNJOLLE: Siden OL i Aten, Hellas, for fire år siden, har Peer Moberg gått fra laser (bildet) til finnjolle. Foto: JON EEG/SCANPIX
FRA LASER TIL FINNJOLLE: Siden OL i Aten, Hellas, for fire år siden, har Peer Moberg gått fra laser (bildet) til finnjolle. Foto: JON EEG/SCANPIX Vis mer

- Hva er ditt pinligste minne fra idrettsbanen?
- Ikke noe spesielt egentlig.

- Hva liker du å gjøre når du ikke driver idrett?

- Jeg jobber jo ved siden av, og det er jeg ganske stolt av. Da er jeg kaptein på en stor seilbåt, «Al Capone». Mitt ansvar er å gjøre båten klar til EM, VM, Færderen og den slags konkurranser. Dette innebærer alt fra vask til logistikk, og det er mye jobb.

- Hvem er ditt forbilde?

- Jeg har ingen spesielle forbilder.

Frykter lite vind og mye strøm