Frykter Liverpool-kollaps

Jamie Carragher er ikke imponert over Liverpools forsvar i sesongstarten. Erik Thorstvedt tror vi ser et skjerpet Liverpool i storkampen mot Arsenal.

SKEPTISK: Jamie Carragher er usikker på om den høye linja til Liverpool holder mål mot tøff motstand. Foto: Dave Shopland / BPI / REX / NTB Scanpix
SKEPTISK: Jamie Carragher er usikker på om den høye linja til Liverpool holder mål mot tøff motstand. Foto: Dave Shopland / BPI / REX / NTB ScanpixVis mer
  • Liverpool - Arsenal, lørdag på TV 2 Sport Premium kl. 18.30

Forrige sesong var Liverpool bunnsolide defensivt stort sett hver kamp, og slapp inn meget lite i Premier League. De slapp inn bare 22 mål over 38 kamper i ligaen, og spesielt midtstopper Virgil van Dijk fikk stor del av æren for at Liverpool var så solide defensivt.

Denne sesongen har så vidt startet, men Jürgen Klopps menn har sluppet inn mål i alle sine kamper så langt denne sesongen. Mot Norwich, Chelsea og Southampton måtte Liverpool-forsvaret gå i garderoben uten smultring.

Det bekymrer tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher, som tror at Liverpool skal slite mer mot lag som Arsenal. De har etter hvert fått et meget sterkt angrep på papiret, der de kan stille med Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette og Nicolas Pépé på topp.

Og det er en taktisk vri fra Klopp som får Carragher til å frykte problemer mot lag som Arsenal.

- Nå spiller Liverpool med en offsidefelle, og jeg liker det ikke. Med den kvaliteten Arsenal har, kommer Liverpool til å få store problemer om de havner i samme situasjoner som tidligere og ikke løper hjem, sa Carragher til Sky Sports Monday Night Football-sending ifølge flere engelske medier.

Høyt press kan være årsaken

Han påpeker at så mye sjanser som laget slipper til, så tror han at de kommer til å måtte betale for det mot bedre lag.

- Jeg synes de har hatt flaks ved flere tilfeller denne sesongen, men de har kommet unna med det, sa Carragher.

Erik Thorstvedt, som er fotballekspert hos TV 2, spår at Klopp kommer til å justere litt i presset mot Arsenal. Han peker på at i fjor slapp Liverpool inn mål i litt over annenhver kamp, mens i år har det så langt vært ett mål i snitt.

- Det er fortsatt ekstremt tidlig, selv om vi kanskje har sett flere hull i forsvaret så langt. Årsaken tror jeg kan være at de er enda tøffere i presset i front med Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino. Problemet er at om et slikt press blir spilt unna, så kan et lag kontre, og da blir sjansene fort ganske store, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Liverpool fikk et meget godt resultat i første runde mot nyopprykkede Norwich, der de til slutt vant 4-1. Likevel er det noe oppsiktsvekkende at Norwich kom til seks avslutninger på mål og ti skudd totalt. Målet til Norwich ble scoret da Liverpool ledet 4-0, og kampen var i praksis over da nykommerne først fikk målet sitt.

TROR PÅ KLOPP: TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt. Foto: NTB Scanpix
TROR PÅ KLOPP: TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det skyldes nok at de ble litt overrasket. Mot Norwich var det rom for forbedringer, og Chelsea kom også gjennom ved flere anledninger. Mot Southampton synes jeg Liverpool er unnskyldt etter å ha spilt 120 minutter mot Chelsea tre dager i forveien, sier Thorstvedt, og fortsetter:

- Vi venter fortsatt på at de skal bli pottetett, men man kan ikke forvente at de blir like gode defensivt som forrige sesong.

- I stand til å justere seg

Han viser til at mot Southampton slapp Liverpool dem til på to store målsjanser, der det ene ble mål på grunn av en tabbe av keeper Adrian. Den andre sjansen kom på en corner der ballen ble headet midt på keeper. Dermed var det altså ikke en høy linje som slapp til Southampton på de største sjansene.

Lørdag møter Liverpool altså Arsenal, som har hatt en fin start på sesongen, der de først slo Newcastle 1-0 borte og så slo de Burnley 2-1 hjemme i andre runde.

Likevel har ikke angrepet til Arsenal kommet helt i gang, og nysigneringen Pepe har ennå ikke startet for Arsenal. I tillegg har spillere som Joe Willock og Reece Nelson imponert i sine to kamper fra start.

- Arsenal virker solide, og Ceballos imponerte mot Burnley med to målgivende. Men jeg tror at han kommer til å merke at det er helt annerledes å spille på Anfield enn mot Burnley, altså. Jeg tror det blir en jevn kamp, og Liverpool kommer ikke til å henge i tauene defensivt. Klopp er klok, og han så hva som skjedde i de andre kampene. Liverpool er absolutt i stand til å justere seg, mener Thorstvedt.

Arsenal og Liverpool er lagene som topper tabellen etter to kamper, der Arsenal er tabelltoer, mens Liverpool ligger på topp med bedre målforskjell. Det er bare disse to som står med full pott på sine to kamper i Premier League.