BEKYMRET: Kennedy Bakircioglü liker ikke at hans lagkamerat er i ferd med å bli for snill i Barcelona - slik som Zlatan ble. Foto: NTB Scanpix
BEKYMRET: Kennedy Bakircioglü liker ikke at hans lagkamerat er i ferd med å bli for snill i Barcelona - slik som Zlatan ble. Foto: NTB ScanpixVis mer

Frykter livredd Suarez har biteklausul i Barcelona: - Jeg savner den arrogante Suarez som kranglet med alle

Tidligere lagkompis er bekymret for at Suarez blir like snill som det Zlatan ble i Barcelona.

(Dagbladet): I overgangen til 2000-tallet presenterte to svensker med øst-europeisk bakgrunn seg for alvor.

Malmös Zlatan Ibrahimovic og Hammarbys Kennedy Bakircioglü var stjernene på Sveriges U21-landslag og ble begge spådd lysende karrierer.

De fleste vil nok hevde at Zlatan har oppnådd den største karrieren, men Bakircioglü er heller ingen smågutt i kraft av sine suksessfulle perioder i Twente, Ajax og Racing Santander.

Den eminente teknikeren har et nært forhold til både Zlatan og Luis Suarez, som Bakircioglü spilte sammen med i Ajax.

- Kjenner ham ikke igjen I Barcelona har han sett begge sine gode kompiser prøvd seg sammen med Lionel Messi på topp. For egoistiske Zlatan fungerte det aldri å spille annenfiolin i Barca-hierarkiet.

Zlatan har selv uttalt at han ble altfor snill i Barcelona, at han ikke var seg selv, og at det gikk utover hans identitet og hans prestasjoner på fotballbanen.

Nå mener Bakircioglü at Suarez har en lignende utvikling personlighetsmessig. Han har blitt snillere.

- Suarez er veldig spesiell. Han har en unik evne til å havne i konflikter helt ut av ingenting. I Barcelona er det annerledes. Nå er han kjempeforsiktig og virker redd, sier han i det Svenske fotbollforbundets podcast «Heja Sverige».

- Jeg kjenner ham ikke igjen. Hvor har det blitt av den stødige og arrogante Suarez?

- Sneidjer bedre enn Zlatan og Suarez Å bli snillere høres kanskje positivt i manges ører, men ikke for denne gjengen.

- Jeg tror det står i kontrakten at hvis Luis biter noen, så må han forlate klubben. Det er nok derfor han er så forsiktig nå. I tillegg er jo Messi der. Det var jo samme greia med Zlatan, sier den svenske veteranen.

- Da vi spilte sammen i Ajax, havnet han i konflikt med alle. Da tenkte folk: «Hva er det med denne Suarez? Hvorfor holder han på slik?». Jeg savner den arrogante Suarez som kranglet med alle.

Selv om Bakircioglü har spilt sammen med både Suares og Zlatan, fremhever han ingen av de to som den beste medspilleren han har hatt.

- Nei, da må jeg si Wesle Sneidjer. Han er en klassespiller. Han er helt brilliant, mener 34-åringen.

RUTINERT: Svenske Kennedy Bakircioglu har spilt med mange store stjerner. Foto: AP Photo/ Alberto Saiz
RUTINERT: Svenske Kennedy Bakircioglu har spilt med mange store stjerner. Foto: AP Photo/ Alberto Saiz Vis mer