Frykter lureri med Ullevaal-matta

Spanjolene mener Norge vil bruke alle midler for å vinne morgendagens kamp. Nå mistenker de tukling med graset på Ulleval. Fotballpresident Per Ravn Omdal er oppgitt.

VALENCIA/OSLO (Dagbladet): Det er sportsavisa AS som i en artikkel skriver at landslagstrener Iñaki Saez og det spanske fotballforbundet mistenker Norge for å gjøre graset på Ullevaal dårligst mulig. Bakgrunnen er at Norges sjanser for seier øker betraktelig dersom undervarmen blir skrudd av.

- På den måten blir banen dårligere, og det vil uten tvil favorisere Norges spill, sier journalisten som har skrevet saken, Mikel Recalde til Dagbladet.

- Tull og vås

Recalde sier til Dagbladet at han har svært gode kilder, men at ingen av kildene vil bli nevnt med navn.

- Jeg har snakket med personer i det spanske fotballforbundet som forteller at de frykter at Norge vil gjøre alt for å gjøre banen så dårlig som mulig til kampen i morgen. Jeg kan selvsagt ikke røpe mine kilder, men de er sikre, sier Recalde.

Per Ravn Omdal avviser de spanske avisskriveriene på det sterkeste.

- Dette er det reineste vås og tull. Jeg blir helt oppgitt, sier fotballpresidenten til Dagbladet.

- Seinest i dag har jeg gitt den største spanske sportsavisa Marca en grundig briefing om hvordan vi skal legge forholdene til rette på Ullevaal. Vi bedriver en virksomhet der vi gjør maksimalt for at forholdene skal bli så gode som overhodet mulig, sier han.

- Hva synes du om at det nå kan danne seg et inntrykk i Spania at Norge jukser?

- Det er særdeles beklagelig, sier Ravn Omdal.

- Forvandles til gjørme

Dagbladet har de to siste dagene snakket med en rekke spanjoler som frykter tilstanden til Ullevaal-graset. De håper og tror at Norge ikke vil jukse, men er redde for at et støtteapparat rundt et landslag vil gjøre hva som helst for å føre landet til det viktige EM-sluttspillet.

- I morgen kveld ventes det fire kuldegrader og i verste fall snø. (Både Meteorologisk institutt og Storm Weather spår litt sol og varmegrader red.anm.). Om nordmennene ikke slår på undervarmen, kan banen forvandles til gjørme. Det vil være en fordel for Norges langpasningsstil og slett ikke det tekniske og spillende spanske laget, skriver avisa i artikkelen.

Steffen Iversen og de andre norske spillerne som i går kveld ankom Gardermoen rister på hodet av påstandene fra ballandet i Syden.

- Jeg tror Spania frykter oss. Vi skaffet oss et bra resultat borte, og med kaldt vær og hjemmebane har vi fordelen, sier målscoreren fra Valencia til Dagbladet.

- Ikke basert på spøk

Avisa AS er den nest største sportsavisa i Spania og blir regnet som seriøs. Den har har på ukedagene et opplag på rundt 200000. I helgene er opplaget større. Ifølge avisa er det flere hundre tusen spanjoler som leser avisa hver eneste dag.

Enkelte hevder at spanjolene har tatt spøken til landslagstrener Nils Johan Semb alvorlig.

- Jeg ringte banemesteren på Ullevaal og sa han skulle sprøyte banen og slå av varmen, sa Semb med et stort glis på søndag. Deretter fortalte han at det bare var en spøk.

Journalist Mikel Recalde avkrefter at frykten er basert på Sembs spøk.

- Saken er ikke basert på spøken til Norges landslagstrener. Det er en reell frykt i Spania for at Norge vil gjøre dette, men personlig tror ikke det kommer til å skje. Norge driver med «fair play». Likevel er det mange som er bekymret over banens tilstand, sier Recalde.

- Dette får stå for spansk presses egen regning, er alt landslagssjef Nils Johan Semb vil si til Dagbladet.

<B>HOLDER SEG PÅ MATTA: </B> Banemannskapet på Ullevaal Stadion hadde i går sin fulle hyre med fjerne de 15 plastdukene som har holdt matta på landslagsarenaen fin og grønn den siste uka. Spanske påstander om at de skal slå av varmekablene kan de bare le av. I morgen er det landskamp og da må gressgutta igjen innfinne seg på arbeid. - Vi liker egentlig bandy best, sier gutta som ikke vil stå fram med navn.