Frykter Maier blir for rå

Østerrikske Hermann Maier knuste alpin-konkurrentene sist vinter. Og han har mer på lager. Mye mer. - Hermann Maier er i kanonform, melder Kjetil Aamodt.

I morgen starter verdenscupsesongen for alpingutta. Det er storslalåm i Sölden i Østerrike, og Kjetil Aamodt er villig til å satse en pen slant på hjemmeseier. For rapportene fra den østerrikske alpinleiren tyder på at Hermann Maier starter der han slapp før sommerferien; med toppfart.

- The Herminator is back, sier Maiers norske allround-utfordrer.
- Det er ingen ting som tyder på at han er noe dårligere enn i fjor. Tvert imot. Han har kjørt fra alle østerrikerne på trening i høst.

Og på de treningene møter han motstand fra aller øverste alpinhylle.

Pessimist

Kjører Hermann Maier som han gjorde i fjor, henter han glatt hjem sammenlagt-pokalen i verdenscupen. For sist vinter gjorde han omtrent som han ville i storslalåm, utfor og super-G. I år har han truet med å stille opp i slalåm også.

I så fall melder han seg på i den sterkeste norske alpin-øvelsen i fjor. Det var der OL-gullet og verdenscup-triumfene kom i fjor. I storslalåm var det langt mer dystert. Og Kjetil Aamodt frykter at det kan bli samme leksa i år. I alle fall i verdenscup-premieren.

- Det ser ikke bra ut i storslalåm. Vi kan komme til å slite med den øvelsen i vinter også. Jeg er i hvert fall ikke særlig optimistisk foran søndagens renn, men kanskje storslalåm-formen kommer etter hvert, sier Aamodt.

Tro på Paulsen

Og det er denne ene disiplinen nordmennene sliter med.

- Alle kjører fort i slalåm. Jeg tror det er tilfeldig at vi ikke fikser storslalåmen.
Kjetil Aamodt har ikke seg selv på favorittlista i morgen.

- Hermann Maier blir sterk. Han er i kanonform. Av de norske har jeg mest tro på Burre (Hans-Petter Buraas, red. anm.) og Lasse Paulsen. Og kanskje Lasse Kjus.

Aamodts trøst får være at sesongen knapt nok har begynt. Og at han selv har godt tid til å prikke inn kanonformen til VM i Vail i begynnelsen av februar.