- Frykter mange døde der nede

Katrina passerer, nå venter dødelige oversvømmelser.

(Dagbladet.no) Innbyggerne i området der Katrina allerede har herjet, vender så smått tilbake til hjemmene sine for å se hvilken skade orkanen har gjort. Samtidig har Katrina avtatt i styrke, men herjer fortsatt videre i amerikanske delstater.

I kveld erklærte president Bush at Louisiana og Mississippi er katastrofeområder.

Frykter springflo

Flere steder ventes det nå store oversvømmelser i kjølvannet av stormen. Ifølge værtjenesten er det store og livstruende oversvømmelser flere steder langs kysten av Louisiana og Mississippi.

Mississippis guvernør Haley Barbour sier til CNN at Katrina slo inn over staten som «et tonn med murstein». På spørsmål fra reportere om hva han frykter mest, svarte han:

- At det er mange døde der nede.

Venter på hjelp

Deler av New Orleans står under to meter med vann. Flere av vannpumpene som skulle ta unna vann fra bykjernen, brøt sammen. Mer enn hundre personer ringte nødtelefonen og fortalte at de sitter på takene av husene sine og kan komme unna hvis vannet stiger ytterligere.

ET HJEM: Rick Shaw og sønnen George fikk et tre inn gjennom taket i stua. Foto: SCANPIX
ET HJEM: Rick Shaw og sønnen George fikk et tre inn gjennom taket i stua. Foto: SCANPIX Vis mer

- Be noen om å komme og hente meg. Jeg vil leve, sa Chris Robinson fra hjemmet sitt til en AP-reporter.

CNNs reporter sier at det er bølgene i gatene er like store som ute på åpent hav.

New Orleans ligger syv timer etter Norge. Myndighetene håper at redningsmannskaper skal klare å hente flest mulig av dem som er fanget før det blir natt. Men mange må regne med at hjelpen ikke kommer før det er blitt lyst i morgen.

OMKOM:</B> Sjåføren av denne bilen omkom da bilen ble tatt av vinden og slengt inn i et tre.
FLERE KNUSTE BILER:</B> Ingen mennesker døde her. Men Katrina har krevd menneskeliv og gjort gigantiske materielle skader.
DRO HJEM:</B> Fred Wright og kona Carol valgte å trosse myndighetenes råd og dra hjem for å se skadene. Eiendommen deres er under vann.
ØDELAGT:</B> En bil er delvis knust under en av utallige bygninger som har rast sammen i New Orleans.