FRYKTER KARRIEREFALL. Lederen for norske fotballagenter er bekymret for at Martin Ødegaard kan ta skade av det store oppstyret. Foto:  NTB scanpix
FRYKTER KARRIEREFALL. Lederen for norske fotballagenter er bekymret for at Martin Ødegaard kan ta skade av det store oppstyret. Foto: NTB scanpixVis mer

Frykter Martins karriere kan ødelegges

- Som å sitte på Mount Everest og lure på veien videre oppover.

- Det enorme hysteriet rundt Martin Ødegaards overgang til Real Madrid kan vise seg å være svært skadelig.

Den kraftige advarselen kommer fra Per Arne Flod, leder for norsk agentforening.

Han strekker seg enda lenger og sier det i verste fall kan bidra til å ødelegge karrieren til det norske stortalentet.

På toppen av Mount Everest - Det kan bli som følelsen av å sitte på toppen av Mount Everest, mens man lurer på veien videre oppover, sier Per A. Flod.

Advokaten og fotballagenten organsierte historiens største eksport, da John Carew ble solgt fra Rosenborg til spanske Valencia i 2000 for omkring 75 millioner.

Men denne gang ville han tråkket på bremsen, om det var han som hadde hatt ansvaret.

Unntak - Jeg har nektet å være med på dette hysteriet og har konsekvent sagt nei til å kommentere Martin Ødegaard, sier Per A. Flod.

Men han gjør et unntak, når han deler sin bekymring.

- Jeg mener det hadde vært til det beste for ham, om han kunne blitt to år til i Norge. Han burde fullført skolegangen i vante omgivelser. Slik jeg valgte å gjøre det med John, sier Flod til Dagbladet.

Flod mener at det er umulig for en 16-åring ikke å la seg påvirke av det store oppstyret rundt hans person.

Han håper at det finnes flere enn to veier i karrieren til Martin Ødegaard etter dette.

- Ikke bare bortover eller nedover, sier fotballagenten.

- Selv om gutten mener han er sterk mentalt og tåler dette, så er det helt umulig at det ikke sniker seg inn i underbevisstheten hans, mener advokaten.

Pressen Flod mener pressen har det meste av skylda.

Men han legger til at de selv har lagt mye til rette for mediaoppstyret med all reisingen til de store klubbene i Europa.

VILLE VENTET. Fotballagent Per Arne Flod sier han ville ventet med å sende ut Martin Ødegaard til skolegangen var fullført, som han gjorde med John Carew. Foto: SCANPIX
VILLE VENTET. Fotballagent Per Arne Flod sier han ville ventet med å sende ut Martin Ødegaard til skolegangen var fullført, som han gjorde med John Carew. Foto: SCANPIX Vis mer

Han mener det er blitt en medietilstand uten sidestykke og utenfor all fornuft.

- Martin Ødegaard er et fantastisk talent. Men det finnes mange store talenter i verden. Når aviser skriver at han er større enn Messi, fordi han har landslagsdebutert før argentineren, så har det tatt fullstendig av. Argentina er en stor fotballnasjon. Det kan man ikke akkurat si om Norge, som er sulteforet på store talenter, mener Flod.

- Alt som skrives om ham, og at han blir forfulgt over alt er ikke sunt for en 16-åring, mener Flod.

Gratulerer Men lederen for norske fotballagenter gratulerer det norske stortalentet.

- Når det først ble bestemt at Martin skulle ut, så sier man ikke nei til Real Madrid. Selvfølgelig gjør man ikke det, sier Per A. Flod.

Deler ikke bekymringen Fotballagentkollega Gunnar Martin Kjenner deler ikke Flods sterke bekymring.

- Den bekymringen har ikke slått meg. Jeg føler at det er full kontroll på hele opplegget. Det virker som han selv og de rundt ham er trygge og har beina på jorda. Jeg tror ikke Martin Ødegaard tar noen skade av mediaoppstyret rundt ham, sier Kjenner til Dagbladet.

Han forteller at han fikk så hatten passet i pressen, da han sendte ut John Arne Riise som 17-åring til Monaco.

MEDIEOPPSTYR. Fotballagent Per A. Flod mener at det er umulig ikke å la seg påvirke av medieoppstyret som Martin Ødegaard blir utsatt for. Foto: Christian Roth Christenen / Dagbladet
MEDIEOPPSTYR. Fotballagent Per A. Flod mener at det er umulig ikke å la seg påvirke av medieoppstyret som Martin Ødegaard blir utsatt for. Foto: Christian Roth Christenen / Dagbladet Vis mer

- Men det gikk jo bra, sier Kjenner.

Derimot mener han at overgangen til daglig omgang med størrelser som Ronaldo kan prege en 16-åring fra Drammen.

- Men det inntryket jeg har fått av Martin Ødegaard er at han vil ha et realistisk forhold til dette også, sier Gunnar Martin Kjenner.

Kontroll på pressekonferansen - Hele året har vært helt uvirkelig. Helt fra jeg debuterte til jeg sitter her i dag. Det har vært et utrolig bra år. Det starter ikke akkurat dårlig nå heller. Det virker veldig bra, sa Martin Ødegaard på pressekonferansen da han ble presentert som Real Madrid-spiller torsdag ettermiddag.

Han sa han følte det var mer positivt å være Real Madrid-spiller enn å føle noe press.

Da hadde 16-åringen i alle fall full kontroll.