- Frykter massakre

F.C. København-trener Jacob Neestrup mener Erling Braut Haaland er verdens beste angriper. Fokuset er likevel på hele City-laget, hevder han, før storkampen i morgen. Men Haaland skremmer Danmark, sier journalist.

FRYKTET: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
FRYKTET: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - F.C. København, kl. 21.00 onsdag

MANCHESTER (Dagbladet): - F.C. København kikker mest på seg selv og de problemene laget har. Men det er klart at Haaland imponerer. Danskene frykter at han fullstendig skal massakrere forsvaret til F.C. København.

Det sier journalist i Ekstra Bladet, Daniel Nøjsen, til Dagbladet.

JOURNALIST I EKSTRA BLADET: Daniel Nøjsen. Foto: Tore Ulrik Bratland
JOURNALIST I EKSTRA BLADET: Daniel Nøjsen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Han fulgte pressekonferansen til F.C. København-trener Jacob Neestrup på Etihad Stadium i Manchester i kveld. Treneren stilte sammen med kaptein Viktor Claesson.

Lagene barker sammen i Champions League klokka 21.00 onsdag kveld.

F.C. København sliter i den danske ligaen og ligger på sjetteplass. Trener Neestrup er bare 34 år og under press. I gruppe G har de ett poeng på to kamper. I morgen venter Haaland og City som har festet grepet i gruppa der også Borussia Dortmund og Sevilla spiller.

Engelske journalister glimret stort sett med sitt fravær på pressekonferansen. Blant City-spillerne fikk Neestrup spørsmål om én navngitt spiller:

Erling Braut Haaland.

MØTTE MEDIENE: Kaptein Viktor Claesson (t.v.) og F.C. København-trener Jacob Neestrup. Foto: Tore Ulrik Bratland
MØTTE MEDIENE: Kaptein Viktor Claesson (t.v.) og F.C. København-trener Jacob Neestrup. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Det er kanskje verdens beste angriper. Han har kjempefysikk og er en god avslutter. Hvordan forbereder du deg på det? Det handler om å finne det karakteristiske ved ham og begrense dette, sier Neestrup.

Til Dagbladet etter pressekonferansen utdyper han:

- Når du er hovedtrener og skal spille mot Manchester City, må du selvfølgelig se hvor de scorer målene sine. Vi har kikket på Haalands styrker, hvor han kommer til sjanser og mål - og skal prøve å begrense dette som best vi kan.

14 mål i Premier League og tre i Champions League: Det er fasiten nordmannen kommer til kampen med i morgen.

JOURNALIST I COPENHAGEN SUNDAY: Jes Dorph Petersen. Foto: Tore Ulrik Bratland
JOURNALIST I COPENHAGEN SUNDAY: Jes Dorph Petersen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

En annen som fulgte pressekonferansen var Jes Dorph Petersen fra supporternettstedet Copenhagen Sundays.

- 80 prosent av fokuset går på hvordan vi kan holde Haaland nede, dette monsteret. Det er en fantastisk fotballspiller og verdens beste angriper akkurat nå. Han scorer like mange mål i fotball som Mikkel Hansen i håndball, sier han.

- Det er Haaland det handler om. Men Manchester City er et fantastisk lag som også har Bernardo Silva, Kevin De Bruyne og hva de nå heter alle sammen. Så du kan jo ikke stirre deg blind på Haaland heller, påpeker han.

TELLER NED: Erling Braut Haaland og Manchester City gjorde unna de siste forberedelser på Etihad Campus i ettermiddag. Foto: NTB
TELLER NED: Erling Braut Haaland og Manchester City gjorde unna de siste forberedelser på Etihad Campus i ettermiddag. Foto: NTB Vis mer

Dagbladet fulgte treninga og pressekonferansen til Manchester City tidligere i dag. Les alt om det her.

Champions League - gruppe G

Manchester C.22006-16
Borussia Dortmund21014-23
FC København20110-31
Sevilla20110-41

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer