Frykter mer sprintbråk

Svenskene mener Tor Arne Hetland brøt reglene under sprintrennet i Cogne. Nå er de redd juryens opptreden vil skape konflikter mellom løperne.

I dag møtes sprinterne i Linz til nok en kamp om verdenscuppoeng. Men konflikten mellom Mattias Danielsson og Tor Arne Hetland er fortsatt friskt i minne.

- Det Hetland gjorde var et overtramp, og det tror jeg han føler litt på selv også. Men vi har ingenting imot Hetland som person, det er hendelsen vi reagerer på, sier Ola Rawald.

Hetland har ikke sett situasjonen i ettertid og synes det er vanskelig å uttale seg om saken.

- Jeg føler ikke at jeg gjorde noe galt. Men jeg synes det er synd at jeg ødela løpet for svensken. Det er litt leit, sier Hetland.

Den svenske sprinttreneren har snakket ut om episoden med Norges herrelandslagstrener, Carl Henning Gran.

- Jeg har snakket med Gran og vi er enige om at det skal konkurreres på ærlig vis, sier Rawald til Dagbladet.

Dramatikk

Hetland var i fokus på mange måter sist helg. Han vant sitt første sprintrenn i klassisk stil, men det var i kvartfinalen dramatikken oppsto. Mattias Danielsson og Hetland kjempet skulder mot skulder på oppløpssida. Duellen endte med fall for svensken og årets første verdenscupfinale i sprint uten en svenske på startstreken. Svenskene raste mot nordmannen etter løpet.

Nå er Hetland tilgitt, men det er ikke juryen.

- Det er opp til juryen å bedømme slike tilfeller. Det er der feilene blir gjort. Vi har regler, og de må etterfølges. Det skjer ikke alltid, sier svensken.

- Vet jurymedlemmene om at dere ikke er fornøyd med jobben de gjør?

- Ja, vi har hatt møter med juryen både etter Düsseldorf og Cogne, men vi kommer ingen vei. Det er beklagelig.

- Hvilke konsekvenser kan dette få for sprintlangrenn?

- Hvis denne utviklingen vedvarer, vil de aktive fortsette å bli irriterte på hverandre. De vil stenge hverandre og kjøre over hverandre for å vinne. Det kommer til å gå den gale veien.

Flere dueller

Hetland tror det vil bli flere dueller i framtida.

- Det er en konsekvens av sprintens utvikling. Det vil bli tettere og tettere dueller. Da skjer det slike uhell, sier Hetland til Dagbladet. Han mener juryen gjøre en god jobb.

- Den dagen det skjer overtramp, er jeg helt sikker på at de tar tak i det. Ingenting tilsier at de gjør en dårlig jobb i dag, mener sprintkongen.

SKVÆRET OPP: Svensker og nordmenn var ikke perlevenner etter sprintrennet i Cogne sist helg. Her snakker Norges Carl Henning Gran (t.h.) med Sveriges Ola Rawald. Nå har de skværet opp.