Frykter Norge

Romania er fremdeles i lykkerus etter 3- 0-seieren borte mot Bosnia, men den rumenske landslagssjefen Anghel Iordanescu frykter Norge på hjemmebane.

- Det sier seg selv at dette blir en vanskelig kamp. Selv om Norge ikke har hatt så bra resultater å vise til i tidligere kvalifiseringer, er nordmennene veldig sterke, sier Iordanescu.

Han regner med mye kontringsfotball fra nordmennenes side i morgen.

- Hvis vi ikke klarer å slå Norge, vil seieren over Bosnia ikke være verdt noen ting for oss. Men vinner vi, kan det samtidig ødelegge nordmennenes sjanse for EM-kvalifisering, legger han til.

Akkurat som Norge, klarte heller ikke Romania å kvalifisere seg til sommerens fotball-VM. Knallåpningen i EM-kvaliken gjør at fotballinteressen igjen har tatt av hos rumenerne. TV-kanalen som skal sende oppgjøret i Bucuresti i kveld, promoterer kampen nærmest døgnet rundt. Da Semb og hans menn ankom hovedstaden torsdag ettermiddag, var det nærmest tilløp til kaos rundt de norske stjernene.

Også Dagbladets oppslag om at Semb og hans old boys-kompiser fra Åsgårdstrand skal hjelpe barnehjemsbarn i Romania, har tv-kanalen fattet stor interesse for.

Ilie tilbake

Selv om det er mye ungt og lovende på det rumenske landslaget, blant dem Ajax-kaptein Christian Chivu (21), er det «gamlegutta» Iordanescu bygger sitt lag rundt. Etter at stjerna Georghe Hagi ga seg på det rumenske landslaget, forsvant også lagets desidert fremste ledertype gjennom mange år. Derfor betyr det enormt mye for laget at veteranen Adrian Ilie nå er tilbake på landslaget, etter 21 måneders fravær.

- Adrian er uten tvil en nøkkelspiller for oss, sier den rumenske landslagstreneren.

I tillegg til Ilie, består landslagstroppen av veteraner som Dorinel Monteanu, den tidligere Barcelona-, Tottenham- og PSV-stjernen Gheorghe Popescu (kaptein) og angriperen Viorel Moldovan, som er tilbake i troppen etter at han tidligere i høst ga seg på landslaget.

John Arne Riise er fullstendig klar over at han møter et lag med veldig mange gode individualister.

- Romania er et godt lag, helt klart. De er teknisk gode og ikke minst hurtige. De har gjort det svært bra i kvalikkamper foran store mesterskapet, og det skal bli interessant å møte dem på bortebane, sier Riise, som synes fire poeng på de to neste kampene vil være bra.