Frykter ny skade

HASLUM (Dagbladet): Janne Tuven (25) er endelig tilbake på landslaget etter korsbåndskaden hun pådrog seg den 19. august i fjor. Hun frykter imidlertid at en ny skade skal sette henne utenfor VM i desember.

- Jeg har gått så mye skadet de siste årene at jeg blir overrasket hvis jeg får gå skadefri en hel sesong, sier Janne Tuven.

I dag reiser Stabæk-spilleren på landslagssamling til Bø i Telemark. Det trodde hun ikke i dagene etter at korsbåndet røk, midt under OL-oppkjøringen i Danmark, i fjor høst.

- Jeg ble sittende på hytta sammen med Trine Haltvik, Tonje Larsen, Kristine Duvholt og ei vinflaske. Jeg var så skuffet at jeg hadde lyst å gråte i tre dager.

- Det har vært tungt å komme tilbake, men jeg har fått god støtte av samboeren min (Stabæk-spiller Christian Holter red.anm), lagvenninnene mine i Stabæk og mamma og pappa, sier hun.

Skadet fire år

Hun vurderte også å gi seg som håndballspiller.

- Jeg vurderte det, ja. Skulle jeg bli skadet en gang til er nok sannsynligheten stor for at jeg legger opp, sier Janne.

Hun debuterte på landslaget så tidlig som i 1994. Siden den gang har hun vært gjennom to korsbåndoperasjoner, en meniskoperasjon og en skulderoperasjon.

- Jeg har gått skadet i nesten fire av de sju årene jeg har vært i landslagsdiskusjonen. Marit Breivik spøker med at de må flytte antallet kamper fra 100 til 60, slik at jeg får gullklokka, smiler Janne, som står bokført med 58 landskamper og 127 scoringer for Norge.

Venninne-hjelp

11 dager etter at Janne røk korsbåndet i fjor høst skjedde det samme med Mette Davidsen.

- Mette er en av mine beste landslagsvenninner. Jeg unnet ikke henne å bli skadet, men når det først kom en ny skade var det greit at det var henne. Vi har hjulpet hverandre tilbake på banen.

De dro blant annet sammen til OL i Sydney som turister. I dag møtes de to igjen på landslaget.

- Jeg gleder meg like mye til landslagscomebacket som jeg gledet meg til min første samling som 16-åring, sier Mette Davidsen.

torbjorn.andersen@dagbladet.no

<B>GLEDER SEG:</B> Janne Tuven gleder seg til å møte landslagsvenninnene igjen i Bø i Telemark i dag.