Frykter ny skandale

KØBENHAVN (Dagbladet): - Et eller annet sted i Thomas Hansvolls kropp er det noe som forteller ham at han ikke er god nok. Jeg ser for meg at han kan miste hodet igjen, sier Ole Klemetsen til Dagbladet.

Dermed åpner Lukkøye døra for en ny bokseskandale. Samtidig frykter han at det som skjedde i Odense 9. februar, vil gjenta seg i KB-Hallen i kveld. Men Odense-resultatet kjøper han fordi boksing bare handler om å vinne. Med alle midler.

- Begynner det å utarte, må ringdommeren være like voksen som sist, sier Lukkøye. - Han må se at vi her har å gjøre med en kar som egentlig ikke hører hjemme i ringen. Og jeg sier dette fordi jeg ikke ser at noe kan ha forandret seg i Thomas Hansvolls hode.

- At han gjør det igjen er veldig sannsynlig.

Forberedelser er én ting - reaksjonsmønster noe helt annet. Og sjøl om både Ole Klemetsen og Thomas Hansvoll var myke gutter under innveiinga i går ettermiddag - hvor begge merkelig nok holdt maksimalvekta på grammet (79,38 kg) - blir det krig når gonggongen slår sitt første slag sånn rundt klokka 20.00 i kveld.

- Jeg kommer ikke til å bli med på noe slagsmål, sier Lukkøye. - Jeg er her for å bokse og passe på at Hansvoll ikke treffer meg. Men ja - det spiller ingen rolle hvordan jeg vinner. Bare jeg gjør det.

Da dansk TV skulle lage sine arrangerte bilder som skal vises i minuttene før kampen - de du vet handler om to olme boksere - var det bare Lukkøye som klarte å holde maska. Hansvoll bare lo.

- Dette er harry, sa han og gliste. Så tok han Lukkøye i handa og gikk.

- Jeg har aldri sagt at Thomas Hansvoll er en dårlig bokser, sier Ole Klemetsen. - Det jeg har sagt er at han ikke er i nærheten av meg. Men er han blitt så god at han slår meg - hvilket jeg ikke tror - skal jeg ta av meg hatten.

- Så ydmyk må man være.

Men bare i korte øyeblikk. Alt i boksing handler nemlig om korte øyeblikk.

- Greit, han hadde meg nede for telling sist. Etter det traff han meg ikke i det hele tatt. Og det forteller meg at det er noe feil med gutten, sier Lukkøye.

- Når han aldri har slått ned noen før, hvorfor i helvete skal han gjøre det nå?

Ole Klemetsen har ifølge de fleste den beste slagstyrken. Han har også best rekkevidde. Og når han tar av seg skjorta ser du at han er i fysisk form. Resten sitter i hodet.

- Harald Skog (Hansvolls trener) har gjort den største feilen før denne kampen, sier Lukkøye. - Han har kjørt Hansvoll opp i skyene og sagt at jeg ikke slår hardt. Er det noe jeg har, så er det slagstyrke. Det skal Hansvoll få merke, og så kan Harald Skog sitte igjen med skyldfølelse og langt ansikt, sier Ole Klemetsen.

VISTE MUSKLER: Ole Klemetsen og Thomas Hansvoll (bak) under veiinga i går. Men Hansvoll nektet å være med på den tradisjonelle verbale duellen.