Super League:

Frykter nye kuppforsøk

Norske Joachim Walltin har vært tett på de store fotballstjernene som havnet i en ufrivillig skvis i Super League-kaoset. Han frykter vi bare har sett første akt i den grådige maktkampen i europeisk toppfotball.

SUPER LEAGUE-FORSØK: Ole Gunnar Solskjær sammen med Manchester United-eierne Joel og Avram Glazer i april 2019. Reuters/Carl Recine/File Photo
SUPER LEAGUE-FORSØK: Ole Gunnar Solskjær sammen med Manchester United-eierne Joel og Avram Glazer i april 2019. Reuters/Carl Recine/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er en av flere som har tatt avstand til Super League-planen som innebar at 12 klubber skulle bryte ut i en egen liga. 15 klubber skulle ha fast plass, mens fem klubber skulle variere. Også Manchester United-duoen Harry Maguire og Luke Shaw har markert sin avstand offentlig.

Walltin mener supportere, spillere og treneres åpne motstand var avgjørende.

- Måten supportere, spillere og trenere reagerte gjorde det enkelt for lag å trekke seg. Det var naivt å ikke være forberedt på at dette ville møte stor motstand, sier han til Dagbladet.

Han er generalsekretær i FIFPRO Europa, det internasjonale fotballforbundets spillerforening, og har gjennom sin rolle vært tett på spillere som har vist sin avstand til Super League.

- For spillere som ikke spiller i de 12 klubbene var det enkelt. De som spiller i de 12 klubbene som skulle være med i Super League ble satt i en skvis. Det kom tydelig fram at de ikke visste noe om dette, og trengte informasjon om hva dette innebar. Det er ikke lett å kritisere egen klubb og arbeidsgiver åpent selv om man synes konseptet er helt håpløst, forklarer Walltin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer