Frykter økt slanking etter Johaugs maktdemontrasjon

- Dette kan bli en gedigen utfordring.

RÅ ETAPPE: Therese Johaug gikk raskest av alle i feltet opp monsterbakken i Val di Fiemme - hun slo til og med mange av gutta. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
RÅ ETAPPE: Therese Johaug gikk raskest av alle i feltet opp monsterbakken i Val di Fiemme - hun slo til og med mange av gutta. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I helga knuste Therese Johaug alle konkurrentene i den siste Tour de Ski-bakken. Det holdt ikke til sammenlagtseier, men hun klatret til en sterk andreplass.

Dagbladets Esten O. Sæther skriver i en kommentar i dag at Johaug også gikk raskere enn mange av gutta i bakken - og at hun bare var halvminuttet bak den svenske stjernen Marcus Hellner.

Professor Jorunn Sundgot-Borgen ved Norges Idrettshøyskole er meget imponert over Johaugs etappe, men hun advarer også litt om ringvirkningene som kan komme. - Stor utfordring Det å være lav og naturlig tynn er en fordel når du skal klatre opp fjellsider som i Tour de Ski-avslutningen. Sundgot-Borgen frykter unge utøvere skal tro at det bare er å slanke seg, så kan du sprette opp bakkene i rekordtempo.

- Det kan være en stor utfordring for lokale trenere som ikke disponerer samme støtteapparat som skiforbundets landslag når det gjelder ernæring og vektregulering, sier hun til Dagbladet.

Sundgot-Borgen skiller nemlig mellom tynne utøvere.

- Også ekstremt tynne kan være kjernesunne, hvis de er genetisk tynne og spiser riktig. TV-sendingene og resultatlistene viser at det er plass til ulike kroppstyper og -størrelser i skisporet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer