Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Frykter OL-medaljen ryker

Peer Moberg er frustrert. Han har fått 20000 kroner til disposisjon over tre måneder, mens han hadde trengt atskillig mer penger for å forbedre OL-bronsen fra Atlanta i 1996.

Totalt mangler Seilforbundet 400 000 for å gjennomføre sin planlagte OL-satsning.

- 20 000 kroner holder til en trener i seks dager og jeg skulle gjerne disponert en trener i 20 dager i OL-forberedelsene. Jeg er i ferd med å miste lysten på seiling, sier Moberg til Dagbladet.

Norway Cup

Han er redd den forventede OL-medaljen kan ryke fordi seileforbundet og Olympiatoppen prioriterer bredde foran toppidrett.

- Olympiske leker blir en lek. Kravene i flere av seilerklassene er altfor enkle og dermed blir det langt flere utøvere som får støtte. Slik det er nå blir OL som en slags Norway Cup der alle får delta, sier Moberg.

- Jeg går ikke god for disse uttalelsene. Vi har tøffe uttakskrav. En av våre båter er inne blant de ti beste i verden, men den er ikke OL-klar, sier landslagssjef Ole Petter Pollen.

Mangler 400 000

- Jeg skjønner likevel at Peer Moberg er frustrert. Vi mangler tross alt 400 000 kroner på å gjennomføre vår planlagte satsning fra 1. juli til 1. september, sier Ole Petter Pollen.

Peer Moberg er både deprimert og skuffet.

- Jeg er seiler på heltid, men uten trener blir forberedelsene veldig tøffe. Skulle gjerne brukt av egen lomme, men så rik er jeg ikke, sier Moberg.

LEI SEILING: Peer Moberg er frustrert fordi forbundet ikke har nok penger til å finansiere satsningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media