Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter OL ryker

Hilde Gjermundshaug Pedersen (37) kjempet seg inn til NM-sølv i dag. Men en brokkskade kan stoppe OL-drømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hilde Gjermundshaug Pedersen forbereder seg til sitt første og siste OL, men 37-åringen frykter at en brokkskade skal sette en stopper for hele OL-turen.

Søndag kjente Gjermundshaug Pedersen smerter i magen.

- Smertene var ikke borte mandag, og jeg kontaktet lege. Så ble jeg sendt på sykehuset, og der ble konstatert brokk. Jeg ble der til observasjon til dagen etter. Mandagskvelden var fryktelig tung, da visste jeg ikke hvordan dette gikk. Men humøret steg igjen tirsdag da det ble bestemt at jeg skulle gå for både NM og OL, sier 37-åringen til NTB.

Hun har foreløpig valgt å utsette en brokkoperasjon og ønsker å se det hele an.

- Jeg kjenner kulen i magen, men kjente ingen smerter i dag. Jeg må prøve ikke å tenke for mye på det. Jeg kommer til å bruke NM-dagene til å finne ut om kroppen tåler det. Hvis svaret blir negativt, ryker OL. Da blir det operasjon, sier hun.

Mange holdt veteranen som favoritt på dagens åpningsdistanse, men hun kom litt for seint til å ta gullet.

- Jeg klarte ikke helt å slippe meg løs i dag. Hadde jeg kunnet det, ville jeg kanskje ha tatt gullet her. Jeg var jo bare 1,7 sekunder bak Bente Skari.

(NTB/Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart