Frykter OL uten elektrisitet

Et strømbrudd i går skapte kaos i den greske hovedstaden.

Det verste strømbruddet på over et tiår rammet Aten i går, og nå er arrangørene virkelig bekymret før OL-starten om en måned.

Aten-OL har allerede slitt med å overbevise verden om at de er klare for det gigantiske arrangementet, med forsinkelser i anleggsbyggingen som en viktig årsak til bekymring. Mangler på sikkerhetstiltak for å forhindre terrorangrep har også blitt påvist.

Pinlig kaos

Strømbruddet slo ut alle luftkjølerne, noe som gjorde utetemperaturen på snaut 40 grader celsius ekstra merkbar for byens innbyggere. Det skapte kilometerlange køer da trafikklysene forsvant, og kollektivtrafikken sto pal. Dessuten fikk brannvesenet hundrevis av telefoner fra folk som stod fast i heiser rundt omkring i byen, melder AP.

For Hellas' transportminister Mihalis Liapis var episoden ekstra pinlig. Han var i full gang med å vise pressen et hypermoderne banesystem som skal frakte folk fra flyplassen til sentrum, da strømstansen kom.

Det tok tre timer før hele Aten hadde fått tilbake strømmen.

Usikker årsak

- Det hjelper ikke om alt går bra innenfor stadionmurene hvis det er trafikkaos utenfor. De (regjeringen) har akkurat en måned på seg til å løse dette problemet, sier sjefen for Atens olympiske komité, Gianna Angelopoulos-Daskalaki ifølge NTB.

Det er fortsatt usikkert hva som var årsaken til mandagens strømbrudd.

- Vi kan uansett ikke la en slik hendelse få konsekvenser for OL. Alle våre anlegg har backupsystemer, forsikrer Angelopoulos-Daskalaki.

<B>FULL STOPP: Strømbruddet skapte liv og røre i Atens gater.
TRYGGE ANLEGG: Arrangørene forsikrer at anleggene har reserveløsninger som skal forhindre krise i tilfelle strømbrudd.