Ingrid Tandrevold:

Frykter OL-været: - Ekstremt

Ingrid Tandrevold gikk seirende ut av vinddramaet i Östersund, men ber nå om hjelp til å takle forholdene bedre.

STOR JOBB: Både Ingrid Tandrevold og Tiril Eckhoff erkjenner at de har en stor jobb foran seg for å takle OL-forholdene. Foto: NTB
STOR JOBB: Både Ingrid Tandrevold og Tiril Eckhoff erkjenner at de har en stor jobb foran seg for å takle OL-forholdene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Neste års OL-løyper et stykke utenfor Beijing blir sett på som utfordrende av de norske jentene. Anlegget der blant annet skiskytterkonkurransene skal gå er nemlig utsatt for både vær og vind.

Det er forhold som de norske jentene ikke føler de mestrer fullt ut. Selv om Tandrevold tok seieren i vinddramaet i Östersund søndag, måtte hun ut i hele fem strafferunder.

KAN BLI VINDFULLT: Ingrid Tandrevold er bekymret for at vinden skal spolere sjansene hennes for OL-gull. Foto: NTB
KAN BLI VINDFULLT: Ingrid Tandrevold er bekymret for at vinden skal spolere sjansene hennes for OL-gull. Foto: NTB Vis mer

Tiril Eckhoff skjøt enda flere bom og fikk seg åtte ekstra turer på stadion i den svenske vintermetropolen.

De erkjenner begge to at de har en vei å gå når det kommer til skyting i kraftig vind.

- Jeg har en utrolig stor jobb å gjøre på vindskyting, forteller Tandrevold til NRK etter rennet.

- Jeg har mye å gå på når det kommer til vindskyting som kommer i OL, erkjenner denne sesongens beste kvinnelige skiskytter, Tiril Eckhoff.

STØTTE: Ingrid Landmark Tandrevold forteller at støtten fra kjæresten har betydd alt for henne i en vanskelig tid. Video: Lie. Vis mer

- Ekstremt krevende

Midt i jubelbruset etter å ha avsluttet sesongen på best tenkelige vis, er de to venninnene helt ærlige med seg selv.

Skal OL bli en like stor suksess som VM i Pokljuka denne sesongen, må jobben gjøres på forhånd. Det blir ingen enkel oppgave og Tandrevold ber nå publikum der hjemme om hjelp.

- Det er ekstremt krevende å skyte i sånne forhold og man må ha litt flaks. Vi må gjøre en god jobb før OL, forklarer Tandrevold og henvender seg til hvermannsen:

- Om noen har en vindmaskin som skiskytterlandslaget kan låne hadde det vært helt topp, spør hun spøkefullt.


- Må oppsøke vinden

Men forespørselen innehar også en bit av alvor i seg. For Tiril Eckhoff blir skyting i kraftig vind hovedfokus fram til OL neste år.

- Hvordan skal du bli god på å skyte i vind?

- Det blir å oppsøke vinden og prøve å trene på å stå i vinden, forklarer Eckhoff.

- Ingrid foreslår å låne en vindmaskin?

- Kanskje det er det vi må gjøre, ler Eckhoff høyt.

I det de norske jentene kan feire årets bragder og vende nesa hjem mot Norge, er det 320 dager til lekene begynner i Beijing. Så er spørsmålet hvor god man kan bli på å skyte i vinden på 320 dager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer