Frykter oppsigelser

ROS (Rådgivning om spiseforstyrrelser) frykter de må legge ned nyopprettet lokalkontor og si opp flere ansatte – de fikk ikke økte midler over statsbudsjettet.

SKAL STEMME: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) lovet at de ville styrke tilbudet til dem som sliter med spiseforstyrrelser. Men Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) får ikke det de har bedt om. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKAL STEMME: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) lovet at de ville styrke tilbudet til dem som sliter med spiseforstyrrelser. Men Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) får ikke det de har bedt om. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Både kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har gått ut i Dagbladet og lover større satsing på forebygging og behandling av spiseforstyrrelser.

I statsbudsjettet regjeringen Solberg leverte før de gikk av i høst, var det imidlertid ikke nok midler til å drifte opprustningen av ROS. Generalsekretær Irene Kingswick i ROS håpet Jonas Gahr Støres mannskap ville endre på dette i sitt reviderte budsjett.

Torsdag kom svaret da Stortinget vedtok regjeringens statsbudsjett for 2022: Det blir ingen økning i midlene til ROS.

ROS søkte om 20 millioner statlige kroner for 2022. De er bevilget sju millioner kroner.

Torsdag 2. desember vedtok Stortinget neste års statsbudsjett, etter at Ap, Sp og SV var blitt enige om pengebruken. Hver komité skal nå behandle detaljene for sin del av budsjettet. Dette skal etter planen være klart 21. desember.

Får under halvparten

- Det er egentlig helt krise. Hvis ikke vi får mer, så må vi si opp folk og i verste fall stenge et senter, sier Irene Kingswick, generalsekretær i ROS til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer