Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Frykter plassen ryker

EKEBERGSHALLEN (Dagbladet): Susann Goksør (27) er imponert over de ferske landslagsjentene og frykter for sitt eget klippekort i Norges førstesekser: - Vi er mye bedre enn i fjor. Det sier seg sjøl at jeg kan havne utenfor, sier hun til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I likhet med landslagssjef Marit Breivik, øser Susann Goksør ut store doser ros til Tonje Larsen (22). - Tonje har vist klar framgang i serien og blir veldig spennende i VM, sier Susann.

Men Larsens høstblomstring er samtidig Susanns største utfordring. Med Tonje Sagstuen, Trine Haltvik, Tonje Larsen og Susann Goksør, har Breivik fire soleklare kandidater til tre bakspillerplasser i startoppstillingen. Det betyr at en ryker ut.

- Det kan godt bli meg. Se ikke bort fra at jeg er ute i store perioder, sier Susann.

Bedre enn i fjor

I går trente Susann med landslaget for første gang denne uka. En kraftig halsinfeksjon har lenket henne til sjukesenga hjemme i Oslo. Norges to første kamper i femnasjonersturnerningen har hun fulgt på TV-skjermen. Og er klar i dommen:

- Veldig bra, til tider, men litt ujevnt. Sjølsagt er det trist at Kjersti er ute. Hun savnes litt.

Men slett ikke mye: Ifølge Goksør blir mangelen på Kjersti Grinis kvaliteter oppveid - og mer til - av gløden hos jentene som er igjen. Kombinert med Tonje Sagstuens og Hege Kristin Kvitsands comeback bør dette være nok til at Grini er glemt når VM starter 2. desember.

- Vi blir klart bedre enn under EM og OL i fjor. Gullpotensial? Det tror jeg vi har, sier Goksør.

Må hvile

Landslagslege Odd Arne Daljord sa torsdag til Dagbladet at Susann er uaktuell både for dagens kamp mot Romania i Stavanger og morgendagens kraftprøve mot Tyskland i Oslo Spektrum. Det gjør ikke situasjonen mindre dyster for Susann. Dobbelkampen mot Sør-Korea like før avreise til Tyskland blir derfor avgjørende for hennes del:

- De kampene blir viktige for meg. Jeg skal gjøre mitt ytterste for å unngå å bli satt ut av laget.

Hele Norges coronakart