Frykter presset

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg-Kongsvinger 4-1. Rune Bratseth frykter presset på John Carew. - Gi ham tid. Han er bare 19 år, sier RBK-direktøren.

11 000 trøndere på Lerkendal reiste seg og ga John Carew en fantastisk hyllest da han ble presentert i pausen. Velkomsten sier også mye om hvilket press 25-millionersmannen vil få på sine 19 år gamle skuldre.

Dette var også RBKs sportsdirektør Rune Bratseth opptatt av da Dagbladet snakket med han i garderoben etter kampen.

- Hvis han er like populær etter å ha spilt et par kamper i Rosenborg-trøya, så må man kunne si at han har lykkes...

Drar ikke lasset

- Jeg vil gjerne oppfordre publikum til å være tålmodige med John. Folk må huske at han tross alt kun 19 er år. Han er ikke kommet hit for å dra lasset. Nå er det viktig at han får ro, slik at han får tid til å forme seg til laget og lykkes gradvis.

Carew skal tross alt erstatte mannen som har vært toppscorer i Norge de to siste årene. Og han får trøye nummer ni, Sigurd Rushfeldts gamle.

Føler ikke press

Hovedpersonen selv mener han ikke er skremt av å skulle erstatte Rushfeldt.

- Nei, jeg føler ikke noe spesielt press av å skulle spille i trøye nummer ni. Rosenborg har kjøpt meg og vet hva de har kjøpt. Jeg vet at jeg får tid til å utvikle meg i fred og ro her. Det er hovedgrunnen til at jeg valgte nettopp Rosenborg, sier John carew til Dagbladet.

- Og j, fortsetter han offensivt.

I går så han sine nye lagkamerater hamle opp med bunnlaget Kongsvinger etter en noe treg start.

- Utover i andre omgang var det bare ett lag på banen og Rosenborg skapte mange sjanser. De burde kanskje scoret mer enn fire mål i en kamp som dette, mener han.

Og det er jo nettopp den jobben han er hentet inn for å gjøre.

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen ville ikke snakke om sin nye spiss etter kampen. Da Dagbladet forsøkte å stille to Carew-spørsmål i garderoben ble Eggen ordentlig hissig.

- Carew spilte ikke

- Jeg har jo sagt at jeg ikke vil snakke om Carew nå. Han spilte ikke denne kampen. Han kan jeg snakke om etter at han har spilt. Ikke før. Nå vil jeg bare kommentere det som har skjedd ute på banen i dag, freste RBK-treneren.

Mini smilte av opptrinnet:

- Du kan være glad vi vant denne kampen. Hvis ikke...

Eggen roet seg raskt og smilte bredt over tre nye poeng.

- Vi var for dårlige i første omgang. Men vi fikk skrudd opp tempoet etter pausen, og da gikk det greit.

Og med Carew snart på plass er det meningen at det skal gå enda greiere. Spissen skal formelt signere sin gullkantede personlige avtale med RBK i dag og videre leite etter et sted å bo før han reiser tilbake til Oslo for å pakke sakene.

Tirsdag er han endelig på plass i Trondheim.

<B>IKKE REDD: </B> -Jeg regner med å gå rett inn på laget. Hvis ikke hadde de nok ikke kjøpt meg, sier John Carew.