Champions League kan endres totalt

Frykter radikale endringer i Champions League

Samtlige Premier League-klubber stiller seg kritisk til forslagene.

«UNISON ENIGHET»: Champions League kan endre seg radikalt fra og med 2024/25-sesongen. Samtlige Premier League-klubber uttrykker bekymring. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
«UNISON ENIGHET»: Champions League kan endre seg radikalt fra og med 2024/25-sesongen. Samtlige Premier League-klubber uttrykker bekymring. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

aken fortsetter Ideen om å la mesterligaen bestå av fire kjempegrupper begeistrer ikke Premier League-klubbene. De er redd det vil skade det engelske seriespillet.

«Alle de 20 Premier League-klubbene har i dag diskutert og uttrykt klar bekymring over de foreslåtte endringene av formatet og kvalifiseringskriteriene for UEFAs klubbturneringer fra 2024/25-sesongen», skriver Premier League i en pressemelding.

De siste dagene har det dukket opp flere forslag om å endre Champions League-formatet radikalt. Blant ideene er å halvere antall grupper fra dagens åtte til fire og at hver gruppe skal bestå av åtte lag mot dagens fire.

Saken fortsetter under videoen.

FÅR KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær og spillerne hans får hard medfart i onsdagens aviser etter tapet mot Wolverhampton. Reporter: Christian Monge / Dagbladet. Vis mer

En slik endring vil i så fall garantere klubbene langt flere kamper i den gjeveste europacupen fra 2024.

Tanken er at det også kan innføres nedrykk og opprykk, og de seks beste lagene i hver gruppe skal automatisk være kvalifisert for mesterligaen sesongen etter. En slik ordning vil i så fall erstatte dagens system der lagene tar seg til det lukrative gruppespillet gjennom hjemlig seriespill.

Særlig i Premier League er konkurransen om fire Champions League-plasser knallhard. Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal og Tottenham kjemper hver sesong om å få spille på den største scenen innen klubbfotballen.

«Alle er unisont enige om at det er upassende for europeiske fotballmyndigheter å legge planer som vil endre strukturen, kalenderen og konkurransedyktigheten i det hjemlige seriespillet. Klubbene vil jobbe sammen for å beskytte Premier League», står det videre i uttalelsen fra den engelske toppligaen.

De engelske toppklubbene er ikke alene om å stritte imot forslagene om å endre mesterligaformatet. Også i spansk La Liga og tysk Bundesliga er det uttrykt motstand mot ideene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer