Frykter rasehets

John Carew er forberedt på å høre rasistiske tilrop når han lørdag løper ut på lille Arena Petrol i Slovenia.

HOSLE (Dagbladet): Kampen mot Slovenia spilles med maks 9000 tilskuere i byen Celje. Da blir det mer intenst, nærmere mellom spillere og publikum og større fare for uønsket oppførsel.

Carew har dårlige erfaringer fra tidligere turer til Balkan. Den vanskelige høsten 2003 var han i Bosnia med landslaget og ble hetset med apelyder. Carew svarte med å gjøre håndbevegelser mot publikum.

Carew opplever at rasismen i fotballen bare tiltar i styrke. I fjor høst advarte han i Dagbladet:

-  Rasismen kommer til å ødelegge fotballen.

Verre og verre

Carew-agent Per A. Flod presiserer at Slovenia er et annet land enn Bosnia, men han deler Carews bekymring.

-  Nå er jo dette kommet til Spania også - der det ikke var noe problem da John spilte der. Generelt er dette et samfunnsproblem som tas tak i. Og vi er ikke noe bedre i Norge - snarere tvert imot, sier Flod.

Snakker med Henry

Carew har snakket mye med kompisen Thierry Henry om rasismeproblemet.

-  Det er en tendens, og jeg og Thierry Henry har snakket om det. Vi vil at det skal vekk, men når vi spiller fotball, prøver vi å spille fotball og ikke fokusere på det.

-  Hender det at det tenner deg ekstra når folk roper?

-  Ja, det kan det gjøre.


PS:
Det brøt ut opptøyer da Slovenia spilte vennskapskamp mot Tyskland i Celje i mars. 65 ble arrestert, rasisme og hærverk florerte, men det var tyske hooligans som var desidert verst den gangen.

FORBEREDT: John Carew håper han unngår nye tilfeller av rasisme i Slovenia, men innrømmer at han er forberedt. <!--/BTEK0--><!--BTEK1--> REAGERTE: John Carew reagerte med håndbevegelser i den triste bortekampen mot Bosnia i 2003.