Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter regn og vind

En uke før NM i langrenn og kombinert skal avvikles på Kongsberg, har NM-arrangørene full kontroll på løypene, de siste dagenes mildvær til tross. Men de frykter at vind og regn kan ødelegge mye av moroa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løypesjef Fred Pedersen innrømmer at mildværet de siste dagene har gjort ham noe skeptisk.

– Vi tåler mildværet som har vært til nå. Men det skal ikke bli så veldig mye varmere før jeg blir urolig. Det verste er vind og regn, sier Pedersen på NM-arrangørenes hjemmeside.

At det blir NM på Heistadmoen er helt sikkert. Å flytte mesterskapet har aldri vært noe alternativ, og skulle det bli virkelig ille, vil IL Skrim konsentrere seg om en fem kilometer lang trase som skal brukes i alle øvelser. 5.000-6.000 kubikkmeter snø ligger allerede lagret bare 400 meter fra skistadion. Det ligger 12-15 centimeter snø i traseen og 15-20 centimeter utenfor traseen.

– Blir det mildere, må vi måke snøen over i traseen. Derfor håper jeg Kongsberg-folket er forberedt på en dugnad rett i forkant av NM. Akkurat det blir nok ikke noe problem. Jeg er imponert over dugnadsinnsatsen. Folk stiller opp på tvers av idrettslag, ikke bare de som tilhører IL Skrim, sier Pedersen.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!