VRAKET: Manchester United startet uten Wayne Rooney mot Real Madrid i går. Nå spekulerer britisk presse i om han er på vei bort. Foto:      REUTERS/Phil Noble
VRAKET: Manchester United startet uten Wayne Rooney mot Real Madrid i går. Nå spekulerer britisk presse i om han er på vei bort. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Frykter Rooney er på vei vekk

- Det er helt tragisk.

Man. United - Real Madrid 1-2

(Dagbladet): Til manges store overraskelse valgte Manchester United-sjef Alex Ferguson å vrake Wayne Rooney fra startoppstillingen mot Real Madrid i går kveld.

I dag spekulerer hele den britiske pressen i at Rooney er på vei bort fra klubben.

- Rooney trengs ikke til Uniteds største kamp i sesongen og meldingen fra Ferguson klar: Rooneys tid er omme, skriver Mark Obsen i The Telegraph.

- Han er på vei vekk. Med to og et halvt år igjen av kontrakten er United klar til å selge ham, skriver Oliver Holt i Daily Mirror.

- I lang tid har ikke Rooney levert varene når det trengs, skriver Steven Howard i The Sun.

Ny Beckham?
Rooney kom inn etter 73 minutter i 2-1-tapet på Old Trafford. Mannen med 11 mål på 20 seriekamper klarte ikke å sørge for hjemmeseier i sluttminuttene.

Den engelske landslagsspilleren ba for et par sesonger siden om en overgang vekk fra United, og flørtet blant annet med rivalen City.

Nå frykter fansen mer bråk.

- Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal tro. Jeg trodde det var helt feil da jeg leste at han ikke skulle starte kampen. Jeg mente det var skivebom, men laget klarte seg bra uten Rooney fra start, sier Dag Langerød, redaktør for United.no.

David Beckham forsvant til nettopp Real Madrid i 2003 etter at han ble vraket av Ferguson før kamp mot spanjolene.

- Det jeg frykter er at han blir en ny Beckham eller Ruud van Nistelrooy, som ble vraket til storkamper og solgt kort tid etterpå. Rooney er mer voksen nå, har fått barn og drar nesten aldri på seg unødvendige utvisninger. Jeg håper han takler denne nedturen på en god måte, sier Langerød.

- Det er helt klart spesielt å vrake en av klubbens aller største stjerner, og Ferguson mener tydeligvis at Rooney ikke er i toppform. Hva det betyr for framtida er jeg usikker på, men jeg håper virkelig ikke det blir bråk. Personlig synes jeg det vil være tragisk hvis Rooney forsvinner, sier Langerød.

Skadeproblemer?
Blant annet franske PSG er nevnt blant klubbene som er interessert i United-spilleren.

INNBYTTER: Wayne Rooney kom inn som innbytter og spilte rundt et kvarter mot Real Madrid og Sami Khedira. Foto: REUTERS/Phil Noble
INNBYTTER: Wayne Rooney kom inn som innbytter og spilte rundt et kvarter mot Real Madrid og Sami Khedira. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Før var han sikker på laget, men slik er det ikke lenger. Paris Saint-Germain har hvertfall penger nok, sier Langerød.

Engelsk presse spekulerer i at skadeproblemene og formen til spissen er grunnen til at han er på vei vekk.

- Problemet til Rooney har vært at han bruker for lang tid til å komme tilbakeetter en smell. Det går rykter om at Sir Alex er litt lei trøbbel med skadene. Skal United tjene penger på Rooney, er det kanskje riktig å selge ham innen kort tid. Men jeg liker å ta vare på de spillerne som er en del av klubben. Det jeg er mest spent på er hvordan Rooney selv takler dette. United viste i går at de klarte seg uten ham, men jeg mener han fortsatt er verdifull, sier Langerød.