GA ALT: Sarpsborg 08-trener Geir Bakke (i midten) følte de burde fått mer ut av kampen enn et bittert nederlag mot serielederne. Nå frykter han at Rosenborg kan avgjøre serien tidlig i år, om ikke flere lag velger å ta kampen, slik de gjorde i går. Foto: Bjørn Langsem
GA ALT: Sarpsborg 08-trener Geir Bakke (i midten) følte de burde fått mer ut av kampen enn et bittert nederlag mot serielederne. Nå frykter han at Rosenborg kan avgjøre serien tidlig i år, om ikke flere lag velger å ta kampen, slik de gjorde i går. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Frykter Rosenborg vil avgjøre serien tidlig. - De andre må også våge å sparre dem slik vi gjorde

Sarpsborg-trener Geir Bakke tar det sure tapet på sin kappe.

SARPSBORG (Dagbladet): Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-2. Sarpsborg-Rosenborg ble etter hvert en ellevill toppkamp, med to lag som gikk for seier, og som hadde det meste man forventer og håper på når nummer én og to på tabellen møtes.

I ettertid kan man saktens snakke lenge og vel om Nicklas Bendtners kunststykke av en 1-0-scoring - som han selv ga terningkast 6 - vi kan dvele ved RBK-keeper André Hansens keepertabbe som ga ny nerve og spenning i oppgjøret. Vi kan undre oss over hvordan i huleste Milan Jevtovic kunne slakte ned Tobias Heintz og pådra seg et hodeløst rødt kort - men mest av alt må man la seg imponere over at Rosenborg klarer å sitte igjen med seier og tre poeng etter et slikt oppgjør.

Da Mushaga Bakenga straffet vertene bare sekunder etter Joachim Thomassens utligning, så var det et Rosenborg-stempel over det hele.

- Kunne like gjerne vært vi som jublet

Sarpsborg-trener Geir Bakke følte seg snytt for både ett og tre poeng i går.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Vi gjorde en ok fotballkamp, og fotballen er så marginal at det like gjerne kunne vært vi som hadde jublet i garderoben etter kampen. Men det er fattig trøst når man sitter igjen med null poeng, sier han til Dagbladet.

Med hjemmeseier ville Sarpsborg 08 inntatt en historisk tabelltopp for første gang så «langt» ut i en sesong. I stedet har trønderne nå sikret seg en luke på fire poeng. Ikke mye - men likevel tre poeng mer enn på samme tidspunkt i fjor, en sesong de til slutt vant 15 poeng foran sølvvinner Brann.

Nå frykter Geir Bakke at Rosenborg kan «seile avgårde» på topp igjen.

- Serien er selvsagt ikke avgjort ennå, men det er grunn til å frykte at Rosenborg kan avgjøre serien litt for tidlig i år. Om det skal bli litt spennende, så må også de andre lagene våge å sparre dem slik vi gjorde.

To avgjørende øyeblikk

- Dere viste at det er mulig å presse Rosenborg?

- Ja. Og vi gikk til denne kampen med håp og tro på tre poeng. Det så man etter utligningen vår også. I stedet for å «safe» og ta til takke med ett poeng, så ville vi opp og fram. Det straffet seg, og det skal jeg ta på min kappe, men vi ville gå for seier, sier Geir Bakke.

IMPONERTE: Nicklas Bendtner serverte en lekkerbisken mot Sarpsborg 08. Her kan du se målet hans og de andre høydepunktene i kampen. Video: Fotball Media Vis mer

- Forskjellen var at Nicklas Bendtner satte ballen i krysset, og den vekta pasningen med millimeters presisjon fra (Fredrik) Midtsjø til (Mushaga) Bakenga - og at Bakenga satte ballen rutinert og teknisk godt ned i hjørnet.

- Strålende utvikling

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er på sin side klar på at de ikke er i nærheten av å ta gull på forskudd.

- Vi har spilt seks fotballkamper, så ingen ting er i nærheten av å være avgjort.

- Men du ser at lagene som jaget dere i fjor, Molde, Odd og Brann har startet dårligere i år?

- Vi får ikke gjort noe med hva alle andre gjør. Sarpsborg 08 har hatt en strålende utvikling, og det var mange som sa at Sandefjord skulle være så dårlige i år. De har også blitt klart bedre enn sist de var i Eliteserien. Det er for enkelt å si at Eliteserien har bitt dårligere, sier Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

GLADE GUTTER: Matchvinner Mushaga Bakenga får en fortjent klem av Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen etter toppkampen i Sarpsborg i går kveld. Foto: Bjørn Langsem
GLADE GUTTER: Matchvinner Mushaga Bakenga får en fortjent klem av Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen etter toppkampen i Sarpsborg i går kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Under Geir Bakkes ledelse har Sarpsborg en 11. plass i 2015 og sjetteplass i fjor. I år tror Kåre Ingebrigtsen at østfoldingene vil være med å kjempe om medaljene.

- Jeg håper ikke de tar gullet. Men sølv, kanskje. De må være fornøyd med sølv, sier han og smiler.

- Du mener de framstår som et medaljelag?

- Ja, de er tøffe å spille mot og er offensive. For å vinne må du tørre å tape, og det synes jeg Sarpsborg gjør. Det er artig å følge dem, sier Kåre Ingebrigtsen.

- Mer og mer imponert

Matchvinner Mushaga Bakenga forventer også at gårsdagens hjemmelag vil klore seg fast i toppen i år.

BORTEJUBEL: Rosenborg-spillerne jubler for seier og tre poeng etter oppgjøret mot serietoer Sarpsborg 08 i Sarpsborg i går kveld. Foto: Bjørn Langsem
BORTEJUBEL: Rosenborg-spillerne jubler for seier og tre poeng etter oppgjøret mot serietoer Sarpsborg 08 i Sarpsborg i går kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg blir bare mer og mer imponert over Sarpsborg, og blir overrasket om de ikke kjemper i toppen hele sesongen. Det skal i så fall en enorm formsvikt til. Jeg håper de fortsetter slik, for det er imponerende, og vi trenger lag som spiller slik fotball, sier han til Dagbladet.

Det skal han ha, Geir Bakke. Han er ikke redd for å si høyt at de skal være med i sjiktet rett bak trønderne i år.

- Molde og Brann kommer. Haugesund virker bunnsolide i strukturen, og Odd vet vi også vil komme, men vi skal melde oss på blant lagene som kjemper i det sjiktet, sier Sarpsborg 08-treneren.