Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frykter Rosenborgs fysikk

Rosenborg anført av nybakt pappa Azar Karadas ble mange nummer for store for Bohemians i går. Deportivo La Coruñas tekniske direktør Eduardo Beci mener at RBK til tider spiller altfor tøft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DUBLIN (Dagbladet): Azar Karadas (21) gikk skyhøyt og headet inn Harald Martin Brattbakks corner fra venstre etter 34 minutter og sikret borteseier 1- 0 i en kamp Rosenborg kontrollerte greit selv om verken toppfarta, presisjonen eller viljen var på topp. Det betyr at hjemmekampen onsdag i neste uke nærmest blir for en formalitet å regne. Det tror også Deportivo La Coruñas tekniske direktør Eduardo Beci, som hadde tatt turen til Dublin for å se Rosenborg for første gang i går.

- Rosenborg er Bohemians overlegne både teknisk og særlig fysisk, og kommer helt sikkert til å gå videre. Mot oss kommer det til å bli to veldig jevne og tøffe kamper. Begge lag må jobbe veldig hardt for å gå videre, men av og til synes jeg at Rosenborg spiller for tøft, sier han til Dagbladet gjennom sin spanske tolk Maribel Lenahan, som er bosatt i Dublin.

- Jevnt besatt

Etter å ha sett Rosenborg i 90 minutter tror Beci at Rosenborg blir mye tøffere å slå enn han kanskje hadde trodd på forhånd.

- De har et svært jevnt besatt og erfarent lag. Karadas på topp er veldig sterk, og forsvarsrekka likeså. Dessuten har Rosenborg en stor fordel fordi de har spilt siden april, mens vi først starter serien 31. august, sier han.

Beci klapper i hendene og gliser bredt da han får høre at matchvinner Karadas ble pappa for første gang lørdag.

- He-he. Gratulerer, gratulerer. Da får han to ting å feire.

Takker Hareide

- Jeg må bare takke, jeg, sier Azar Karadas.

Han har hatt store dager. Lørdag formiddag fødte samboer Therese datteren, som skal hete Thea.

- Etter Therese og Azar?

- Mange har spurt. Ja, kanskje det, sier han.

Karadas var i kjempehumør etter kampen.

- Det var utrolig godt å score. Jeg hadde drømt om å gjøre det, og denne scoringa var for jenta mi, sier han - og mener både Thea og Therese.

Han hadde ikke sovet natt til lørdag, og fikk derfor fri fra kampen mot Vålerenga søndag.

- Azar ringte meg, og jeg hørte på ham at han var trøtt. Derfor fikk han fri. Da fikk han tid til mor og barn. Det tror jeg bare har gjort ham sterkere. Da yter han mer for laget også, sier Hareide.

Karadas er glad for at Hareide lot ham bli igjen i Trondheim fram til mandag morgen.

Ikke smågutter

- Fødselen tok mer krefter enn jeg hadde trodd. Hodet mitt var på et annet sted. Dessuten var det viktig for meg å være hos barnet de første 48 timene. Da kunne jeg dra uten å være redd for at noe skulle skje, sier han.

I går var hodet på plass, og Karadas gikk fullt og helt i krigen for Rosenborg. Drakta hans var revet i filler etter kampen. Karadas skjønner godt at Beci frykter Rosenborgs fysikk.

- Mange lag forsøker å få oss ut av stilen ved å bruke fysikk. Jeg fikk en del smeller, men vi er ikke akkurat smågutter selv heller. Vi ga dem en del juling. Mange av oss har vært ute i krigen før, sier han.

Erik Hoftun mener for sin del at fokuset på Rosenborgs fysikk er overdrevet.

- Alle lag sier dette om Rosenborg, men det er en myte at vi bare består av fysisk sterke vikinger. Det er ikke der vi har vår styrke, sier Hoftun, som stablet seg på beina etter leggskaden fra treninga tirsdag, og spilte fra start.

First blood

Åge Hareide mener at Eduardo Becis frykt for Rosenborg er berettiget. Forutsatt at hjemmekampen mot Bohemians ikke ender med et sjokktap - noe Hareide ikke tror mye på - skal Deportivo få merke musklene i det første møtet 12. eller 13. august.

- På Lerkendal blir det «first blood». Der skal vi pøse på med alt vi har, og så må vi være ultrakyniske i bortekampen, sier han.

Eduardo Beci drar også til hjemmekampen mot Bohemians for å spionere. Også Rosenborg har startet kartleggingen av det spanske laget. som tok 3.-plassen i den spanske ligaen i vår.

Gårsdagens helt Karadas ofrer for sin del ikke en tanke på Deportivo La Coruña - foreløpig.

- Nå gleder jeg meg bare til å komme hjem til jenta mi, sier han.

AZARJUBEL: Azar Karadas har jublet før i Champions League. Her etter 0-1-målet mot Bohemians. De spanske motstanderne i neste runde frykter Karadas' og RBKs fysikk før neste kvalikrunde.<P> <!--FOTO--> <!--/FOTO--><!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
SPION: Direktør i Deportivo La Coruña, Eduardo Beci, ble skremt av nordmennenes tøffe duellspill i Dublin i går. Her sammen med tolken Maribel Lenahan. <!--/BTEK1-->