Frykter Rune Hauge truer Tarik-salg

- Jeg er sint, sier Le Mans-direktøren.

(Dagbladet.no): Etter at Fredrikstad inntok tabelltopp i helga, gikk Tarik Elyounoussi i tenkeboksen.


Unggutten var nær en overgang til den franske Ligue 1 klubben Le Mans, som allerede er enige med Fredrikstad om en overgang verd rundt 30 millioner kroner.

Men så kastet Trond Sollied og Heerenveen seg inn i kampen, og med ett var to gode alternativer blitt til tre.

- Det er jo veldig trygt det å ha norsk trener. Det er et pluss, innrømte Elyounoussi da.

Droppet møte i Frankrike

Og i kveld uteble Tarik selv, rådgiver Tore Pedersen og agent Rune Hauge fra et møte med Le Mans. Alle tre skulle egentlig ha vært i Frankrike, men avlyste i siste liten.

Nå frykter den franske klubben at Rune Hauge saboterer overgangen av egne økonomiske hensyn.

- Vi vet ikke hvorfor vi aldri fikk prate med Tarik eller agenten, eller hvorfor agenten aldri kom for å prate med oss, sier sportsdirektør Daniel Jeandupeux til TV 2 Sporten.

FLERE Å VELGE MELLOM: Tarik Elyounoussi er i ferd med å havne i en drakamp mellom flere klubber og flere agenter. Én av de aktuelle er Fredrik Strømstads Le Mans - som foreløpig har det eneste aksepterte budet på 20-åringen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FLERE Å VELGE MELLOM: Tarik Elyounoussi er i ferd med å havne i en drakamp mellom flere klubber og flere agenter. Én av de aktuelle er Fredrik Strømstads Le Mans - som foreløpig har det eneste aksepterte budet på 20-åringen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Ifølge kanalen betyr det faktum at ikke Hauge og Pedersen forhandlet frem avtaln med Le Mans, at Hauges selskap får mindre penger dersom Tarik velger å gå til den franske klubben.

Jeandupeux frykter nå at duoen derfor råder Tarik til å velge en annen klubb.

- Jeg er sint fordi jeg vil kjempe for å kunne benytte hans kvaliteter. Det kan bety veldig mye for oss og for spilleren, sier Le Mans-direktøren.

Helstad-agent fikset Le Mans-kontakt

Tarik Elyounoussi har tidligere vært klar på at det kun er det sportslige som betyr noe når han eventuelt velger å forlate Fredrikstad, dermed kan det bety mindre at Le Mans\' 30-millionersbud for tiden er det høyeste.

På motsatt side av agentbordet sitter samtidig Stig Lillejord, som er mannen som har koplet Fredrikstad med Le Mans. Han synes det er rart at Rune Hauge og co ikke stilte opp i Frankrike i kveld.

- Jeg synes det er utrolig rart at de ikke reiser ned og ser på det. Det er vel rett å stille det spørsmålet til Hauge, om hvorfor man ikke ønsker å se på andre alternativer enn Heerenveen, sier Lillejord, som presiserer at han selv naturligvis vil tjene mer på en avtale mellom Fredrikstad og Le Mans.

- Trenger Tarik

Frykter Rune Hauge truer Tarik-salg

I Frankrike venter fortsatt sportsdirektør Daniel Jeandupeux på kontakt med Tarik og hans rådgivere.

- Vi trenger en spiller som Tarik for å gjøre en god sesong. Han vil få en fantastisk sesong hvis han kommer og spiller for oss, sier han.

Torgeir Knutsen i Rune Hauges agentfirma Profile Sport ønsker ikke å kommentere saken overfor TV2 Sporten i kveld, men avviser at de tenker på annet enn spillerens beste.

SINT: Le Mans-direktør Daniel Jeandupeux skjønner ikke hvorfor ikke Tariks rådgivere har svart på henvendelsene fra klubben, og ønsker unggutten sterkt til Frankrike.
AGENTEN: Rune Hauge droppet møtet med Le Mans i Frankrike i kveld.
STILLER SPØRSMÅL: Agent Stig Lillejord forstår ikke hvorfor Rune Hauge og co kunne dra til Frankrike for å vurdere Le Mans\' tilbud til Tarik.