Frykter Sjevtsjenko er en tyster

Chelsea-spillerne urolige.

(Dagbladet.no): At det finnes tette bånd mellom Chelsea-eier Roman Abramovitsj og Andrei Sjevtsjenko er ingen stor hemmelighet. Mange mener den ukrainske spissen er opphavet til det anstrengte forholdet mellom José Mourinho og Abramovitsj.

Tidligere har flere britiske aviser beskrevet hvordan portugiseren skal ha blitt svært sint over de 30 millioner pund som ble brukt på å hente Sjevtsjenko, mot hans vilje.

Nå skal også lagkameratene ha utpekt spissen som hovedårsaken til at Mourinho kan være på vei bort fra klubben.

Føler seg ikke trygge

Ifølge Daily Mirror, som vanligvis er godt oppdatert på det som rører seg på Stamford Bridge, føler Chelsea-spillerne at Sjevtsjenko er «ørene og øynene» til Abramovitsj i garderoben.

Flere detaljer fra samtaler mellom Mourinho og Sjevtsjenko skal ha funnet veien til den styrtrike russeren, og Chelsea-spillerne skal nå være redde for å snakke åpent om interne forhold i klubben når Sjevtsjenko er til stede.

- Spillerne lurer på hvilke flere ting som blir rapportert, dersom han snakker med Abramovitsj om forholdet til José. De er ukomfortable med situasjonen, sier en nær klubbkilde til avisa.

Sjevtsjenko har som kjent ikke vært i nærheten av å bli den suksessen mange hadde forventet. Ukraineren har knapt nok vært en skygge av seg selv denne sesongen, men utad har lagkameratene hele tiden støttet ham.

TETT FORHOLD: Andrei Sjevtsjenko og Roman Abramovitsj er gode venner, her fotografert sammen i 2005. Nå får ukraineren skylden for konflikten mellom den russiske klubbeieren og Mourinho, og spillerne frykter spissen er «ørene og øynene» til Abramovitsj i garderoben. Foto: EPA
TETT FORHOLD: Andrei Sjevtsjenko og Roman Abramovitsj er gode venner, her fotografert sammen i 2005. Nå får ukraineren skylden for konflikten mellom den russiske klubbeieren og Mourinho, og spillerne frykter spissen er «ørene og øynene» til Abramovitsj i garderoben. Foto: EPA Vis mer

Innad skal de også være imponert over Sjevtsjenkos ydmyke væremåte - men likevel føler de at de ikke kan stole på ham.

- Det er veldig synd, for egentlig synes spillerne Sjevtsjenko er en fin fyr, men de kan ikke stole på ham mer, og det er åpenbart ikke bra for lagmoralen, sier kilden.

Åpner pengesekken

Forrige uke ble det hevdet at Mourinho på et krisemøte stilte sin plass til disposisjon som en konsekvens av konflikten med Abramovitsj. Men russeren skal til slutt ha gitt etter for portugiserens krav om at kreves penger til spillerkjøp dersom Chelsea skal kunne vinne Champions League og Premier League denne sesongen.

Men fortsatt har Mourinho til gode å dementere at han er på vei bort fra Stamford Bridge.

<B>MISFORNØYD:</B> José Mourinho har flere ganger gått offentlig ut med kritikk av Andrei Sjevtsjenkos prestasjoner for Chelsea.